Terijeri Bendžo i Popi osvojili Pseće palme

Izvor: Kurir, 25.Maj.2012, 16:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terijeri Bendžo i Popi osvojili "Pseće palme"

Dva simpatična psa, čija su prava imena Smerf i Ged, igraju u britanskom crnohumornom filmu "Sightseers"

KAN -Terijeri Bendžo i Pop ovogodišnji su dobitnici "Pseće palme", nezvanične Kanske nagrade koja se dodeljuje najtalentovanijim psima na filmu.

Kako prenosi AFP, dva simpatična terijera, čija su prava imena Smerf i Ged, igraju u britanskom crnohumornom filmu "Sightseers".

Nagrada - dijamantska ogrlica sa natpisom "Pseća palma" - biće >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << uručena članovima filmske ekipe na ceremoniji koja će se večeras održati u Kanu.

Ovogodišnja trofejska ogrlica biće u bojama britanske zastave u čast dijamantskog jubileja kraljice Elizabete II.

Nagrada žirija za najboljeg psa pripala je psu rase Džek Rasel Bili Bobu koji se pojavljuje u francuskom filmu "Le Grand Soir".

Prošle godine "Pseću palmu" odneo je takođe jedan terijer - Ugi, zvezda crno-belog filma "Umetnik" koji je kasnije osvojio i holivudsku nagradu "Zlatna ogrlica", svojevrsnog psećeg Oskara.

Nagradu "Pseća palma" osnovao je 2001. britanski novinar Tobi Rouz koji sličnu dodelu, za nagrade Fido, organizuje svake godine i na Londonskom filmskom festivalu.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.