Terijaki piletina

Izvor: Mondo, 10.Jun.2019, 02:01   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Terijaki piletina

Aromatični recept iz Japana koji se priprema za tili čas, oduševiće vas!

Predstavljamo vam laki recept za ukusnu, aromatičnu piletinu u azijskom stilu. Recept je veoma jednostavan i pogodan za početnike u kuhinji, spremne za kulinarsku avanturu!

Ime "terijaki" inače je japanskog porekla, i kombinacija je reči "sjaj" (od marinade) i "peći na roštilju".

Sastojci:

Dva pileća filea

Pola šolje smeđeg šećera

Pola >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << šolje soja sosa

Četvrtina šolje jabukovog sirćeta

Dva čena belog luka

Pola kašičice đumbira u prahu

Kašika gustina

Biber po želji

Ulje

Priprema:

U šerpici pomešajte soja sos, dve kašike vode, šećer, sirće, iseckani beli luk, gustin, đumbir i malo bibera. Pustite da provri, smanjite vatru i krčkajte dok se ne zgusne, 10-15 minuta.

Pileći file prepolovite i izlupajte, tako da bude ravnomerne debljine, a zatim propržite na ulju, u tiganju na srednje jakoj vatri. Pržite po pet minuta sa svake strane. Kada je gotovo, prebacite u posudu sa sosom, i pustite da piletina upija ukuse do serviranja. Poslužite sa pirinčem i dodatnim sosom, po želji pospite seckanim mladim lukom ili susamom.

Volite li japansku hranu, šta vam je omiljeni specijalitet? Recite nam u komentarima, a probajte i piletinu u sosu od pomorandže!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.