Izvor: Mondo, 13.Jan.2019, 03:17 (ažurirano 02.Apr.2020.)
Teleće šnicle sa povrćem
Evo sjajnog recepta za ukusan i zdrav ručak.
Ne morate da budete majstor u kuhinji da biste spremili zdrav i ukusan ručak - samo pratite ovaj recept.
Sastojci:
Pola kilograma telećih šnicli
0,5 decilitara ulja
Jedna manja tikvica
100 grama boranije
100 grama kukuruza šećerca
Jedna veća glavica crnog luka
100 grama šargarepe
mešavina suvih začina
so
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />biber
Priprema:
Dobro izlupajte šnicle sa obe strane i posolite ih, premažite sa malo ulja i ostavite da stoje oko 15 minuta.
U međuvremenu, isecite tikvicu na kocke, šargarepu na štapiće, a luk isecite na krupnije komade.
Izlupane šnicle isecite na veće kocke i propržite ih na malo ulja, a zatim ih izvadite. U tiganj u kojem ste pržili šnicle sada stavite luk, tikvicu, boraniju, šargarepu, kukuruz. Zatim dodajte mešavinu začina, so i biber po ukusu, i dinstajte oko 15 minuta, da povrće postane meko. Nakon toga, na povrće poređajte šnicle, stavite poklopac na tiganj, smanjite vatru i ostavite da se jelo dinsta još 10 do 15 minuta.
Kako vi najviše volite da spremate teleće šnicle?