Takmičenje u kuvanju škembića

Izvor: Glas javnosti, 31.Avg.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Takmičenje u kuvanju škembića

U okviru manifestacije „Zlatne ruke“ Turistička organizacija Bujanovac i Mesna zajednica Kršenica organizuju danas u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta Kale, takmičenje u spremanju škembića. Takmičenje je povodom završetka radova na lokalitetu Kale, desetak kilometara jugoistočno od Bujanovca, gde je otkriven grad iz vremena Aleksandra Velikog, star oko 2.300 godina.

To je najstarije urbano naselje do sada otkriveno u Srbiji. „Škembijadu“ su inicirali arheolozi >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << koji danas završavaju ovogodišnje radove.

- Uredili smo prostor, Vojska je pomogla i obezbedila šator sa kompletnom kuhinjom, a Turistička organizacija Bujanovac je organizovala takmičenje u spremanju škembića što je karakteristično jelo za jug Srbije - rekao je agenciji Beta arheolog Narodnog muzeja u Vranju Goran Mitrović.

Nastavak na Glas javnosti...






Povezane vesti

Arheolozi kuvali škembiće

Izvor: Kurir, 01.Sep.2008, 06:37

BUJANOVAC - U okviru manifestacije Zlatne ruke Turistička organizacija Bujanovac i mesna zajednica Kršenica organizovale su juče, u neposrednoj blizini arheološkog lokaliteta Kale, takmičenje u spremanju škembića. Takmičenje je upriličeno povodom završetka radova na lokalitetu Kale, desetak...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.