TRADICIJA ILI PRAKTIČNO

Izvor: Kurir, 23.Jul.2011, 10:35   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TRADICIJA ILI PRAKTIČNO

Parket prostoriji daje toplinu i otmenost, a laminat je mnogo jednostavniji za održavanje. Parket je tradicionalno nezaobilazan materijal za podove, a njegov kvalitet leži u izdržljivosti, deluje veoma prijatno, pa se upravo zbog toga često stavlja u dečje sobe

Parket prostoriji daje toplinu i otmenost, a laminat je mnogo jednostavniji za održavanje.

Parket je tradicionalno nezaobilazan materijal za podove, a njegov kvalitet leži u izdržljivosti, deluje veoma >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << prijatno, pa se upravo zbog toga često stavlja u dečje sobe i dnevne boravke. Napravljeni su od prirodnog drveta, a cena varira u zavisnosti od vrste parketa.

Ukoliko je pravilno postavljen, parket će trajati veoma dugo, a čak i ako izgubi sjaj, ne morate u potpunosti da menjate podnu oblogu. Dovoljno je samo da ga ponovo prebrusite i prelakirate.

Zahvaljujući novim tehnologijama obrade drveta, parketi se sada stavljaju i u prostorije u kojima ih dosad nismo mogli videti. To se prvenstveno odnosi na kuhinje i kupatila, u kojima je velika vlaga.

Međutim, cena parketa je u današnje vreme malo kome pristupačna. U tom slučaju, većina će se odlučiti za pločice, ali ima i onih koji u laminatu vide idealno rešenje.

Bez obzira na to da li ste poklonik parketa i ne odustajete od elegancije i finoće koju on pruža, laminati bi vas mogli ostaviti bez daha.

U pitanju je ploča izrađena od iverice ili drvenih vlakana, s dekorativnim i završnim zaštitnim slojem. Danas ih ima u raznim bojama, s uzorkom drveta ili čak keramičkih pločica, a zbog izgleda koji je doveden do savršenstva može da zameni parket.

Površinski sloj laminata napravljen je od celuloznog papira, koji je natopljen plastikom, što ga čini otpornim na ogrebotine, a zbog nepropusnosti i otpornosti na vlagu idealan je za kuhinje i kupatila.

Vrlo lako se postavlja, jednostavan je za održavanje i idealan za sve koji žele dugotrajan i izdržljiv materijal, mnogo je dekorativniji, i lako se čisti.

U svakom slučaju, pre kupovine dobro razmislite.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.