TOP 5 jezera u Srbiji za maksimalno uživanje u prirodi i beg iz gradske vreve

Izvor: Luftika.rs, 04.Jul.2023, 09:26

TOP 5 jezera u Srbiji za maksimalno uživanje u prirodi i beg iz gradske vreve

Jezera u Srbiji idealna su opcija za letnji odmor i beg od svakodnevnih obaveza.
Poznato je da je naša zemlja izuzetno bogata vodotokovima, pa ne čudi što u Srbiji postoje brojne reke i jezera. Na mnogima od njih u toku leta stanovnici Srbije uživaju o osmrou, ali i rekreaciji.
Mnoga jezera Srbije su lepo uređena, te pružaju brojne mogućnosti za odmor, navodi „Serbia.travel“. Ima i onih koja su i dalje „divlja“, te posetiocima pružaju mogućnost da uživaju u čarima gotovo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << netaknute prirode.
Ipak, koliko god atraktivna bila, treba imati na umu postoje jezera u Srbiji na kojima kupanje nije dozvoljeno.
Čak i na onima koja su uređena i ukojima kupanje jeste dozvoljeno, posetioci treba da poštuju pravila, kako bi bezbedno na konkretnom jezeru i uživali, piše Ona.
1. Palićko jezero







View this post on Instagram


















A post shared by Subotice Dobro Jutro (@suboticedobrojutro)


U blizini Subotice i granice sa Mađarskom nalazi se ova prirodna oaza.
Osim lepo uređenih staza oko jezera, koje su namenjene i pešacima i bicklistima, posetioci mogu uživati i u poseti Zoološkom vrtu, po kome je Palić poznat.
2. Belocrkvanska jezera







View this post on Instagram


















A post shared by Marija Đurić (@mardjurija)


Vrlo brzo pošto su nastala, Belocrkvanska jezera postala su prava atrakcija u tom delu naše zemlje.
Osim onih koja su lepo uređena i mogu se pohvaliti brojnim sadržajima, namenjenim za uživanje posetilaca, ima i onih koja su primarno namenjena ljubiteljima ribolova i uživanja u čarima netaknute prirode.
3. Vlasinsko jezero







View this post on Instagram


















A post shared by Izleti-Srbija (@izleti.srb)


Osim svežeg vazduha i nestavrno lepe prirode, Vlasinsko jezero poznato je i po plutajućim ostrvima.
Posebno je fascinantno posmatranje ove neobične pojave, kada se jedno od jezerskih ostrva „otkači“ i počne da „plovi“ po jezeru, koje se nalazi na 1.200 metara nadmorske visine.
4. Srebrno jezero Foto: Ivan Strahinić Par kilometara udaljeno od Velikog Gradišta, Srebrno jezero poznato je kao jedno od omiljenih izletišta u tom delu Srbije. Posetiocima nudi mogućnost pešačenja lepo uređenim stazama, ali i vožnju bicikla, te mnoge druge sportske aktivnosti.
Srebrno jezero važi i za odličnu destinaciju za ljubitelje ribolova.
5. Borsko jezero Foto: Borskojezero.info Na 438 metara nadmorske visine nalazi se Borsko jezero. Nadvisuje ga Crni vrh.
Zahvaljujući planinskim rekama, koje se ulivaju u ovo veštačko jezero, nastalo polovinom prošlog veka, voda u Borskom jezeru važi za izuzetno čistu. Zato i ne čudi što mnogi stanovnici iz okoline rado uživaju u njegovoj lepoti, posebno tokom letnjih meseci.
11 najpopularnijih akva parkova u Srbiji – gde se nalaze i koje su cene ulaznica

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.