TO JE MOJ DIVAN DAN

Izvor: Kurir, 29.Sep.2011, 08:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TO JE MOJ DIVAN DAN

Panika, približava se dečji rođendan! Danas nam je divan dan, divan dan... Iako je ova pesmica obavezna na svim dečjim rođendanima, retko se kada desi da sve prođe bez problema. I obavezne nervoze i bar jedne svađe mame i tate. Kako se približava rođendan, tako se menja i raspoloženje ukućana. Traži se mesto proslave, i to obično - u poslednji čas.

Panika, približava se dečji rođendan!

Danas nam je divan dan, divan dan... Iako je ova pesmica obavezna >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << na svim dečjim rođendanima, retko se kada desi da sve prođe bez problema. I obavezne nervoze i bar jedne svađe mame i tate. Kako se približava rođendan, tako se menja i raspoloženje ukućana. Traži se mesto proslave, i to obično - u poslednji čas.

Zbog toga bi svaka porodica morala da ustanovi osnovna pravila za organizovanje rođendana, koja se, prema mišljenju animatora, svode na obavljanje svih poslova na vreme i bez nervoze, naravno, uz neprestano osluškivanje želja deteta. Jer, ono što dete želi, ne mora da znači da će se i vama svideti.

Proslava u stanu - da, ali samo za bebe. Čim malo porastu, klinci kreću i neprekidno trčanje, skrivanje, skakanje, bacanje hrane, i tu nema kraja. Zbog toga, ukoliko nemate kuću s dvorištem, razmislite o rođendanu u igraonici.

Ipak, ukoliko vam je takva proslava preskupa, uvek možete razmisliti o rođendanu na otvorenom. Bez obzira na sve, počnite na vreme da planirate koliko ćete potrošiti.

Zaboravite na plastične čaše i tanjire. Deci dajte sokiće i sendviče. Roditeljima poslužite hladne pite i grickalice, ili roštilj. Ne mora se sa svakog slavlja odlaziti sa tri kilograma viška.

Tortu ne morate da naručujete. Deci je dovoljno da na omiljenoj poslastici vide sliku svog junaka iz crtaća, kojeg prosto nalepite na šlag. Vatromet je obavezan, ali ne preterujte, jedan štapić je i više nego dovoljan, sve ostalo će naterati goste da pobegnu od mirisa baruta.

Animatori su poželjni, ali deca se po pravilu uvek najlepše igraju kad sami odrede pravila. Poklone i igračke sklonite, na taj način ćete eliminisati više od 90 odsto mogućnosti da se posvađaju ili potuku.

Na kraju, dobar rođendan je onaj kad svi odu kući srećni i umorni.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.