TAJNE DOBROG BRUSHALTERA

Izvor: Kurir, 30.Avg.2011, 10:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

TAJNE DOBROG BRUSHALTERA

Birajte najbolje za sebe! Ako ste među 80 odsto žena koje nose pogrešnu veličinu, oblik i korpu brushaltera, i ako se konstantno borite sa ispadanjem, prelivanjem ili gravitacijom - vreme je da naučite kako da svojim grudima pružite najbolju udobnost.

Birajte najbolje za sebe!

Ako ste među 80 odsto žena koje nose pogrešnu veličinu, oblik i korpu brushaltera, i ako se konstantno borite sa ispadanjem, prelivanjem ili gravitacijom - vreme je da naučite kako da >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << svojim grudima pružite najbolju udobnost.

Za pravu veličinu merite najuži deo grudnog koša

Najčešća greška koja se događa pri izboru brushaltera jeste prevelika veličina grudnjaka, premale korpe i biranje „od oka“ jer, kad je o brushalterima reč, obično biramo ono što nam se sviđa, a ne ono što nam zaista odgovara. Zato, metar u ruke i izmerite najuži deo grudnog koša (ne grudi, nego koša) kako biste otkrili koju veličinu zaista nosite.

Pri merenju pripazite da krojački metar ne bude labav i da ima istu liniju napred i pozadi. Veličine grudnjaka razlikuju se po pet centimetara, pa ako ste npr. izmerili 83 cm - vaša veličina je 85.

Kako izabrati odgovarajuću korpu

Kada izmerite grudni koš i pronađete pravu veličinu - vreme je da se posvetite korpama. Njihova tajna je u tome da moraju savršeno da pristaju uz telo i da ne budu ni prevelike ni premale. Ako spadate u ovih 80 odsto žena koje nose pogrešnu veličinu i pogrešne korpe grudnjaka - najverovatnije imate premale korpe.

I ovaj put izmerite obim svojih grudi - merite ga u nivou bradavica, ponovo pazeći da krojački metar zadržava istu liniju spreda i pozadi.

Sada imate dve mere - onu obima grudnog koša i onu obima grudi, i izračunajte njihovu razliku, pa pogledajte koja korpa bi trebalo da vam odgovara prema tabeli. Na primer, ako imate obim grudi 90, a obim grudnog koša 75 - razlika je 15 i trebalo bi da uzmete korpe B.

Ovu tabelu, naravno, uzmite samo kao okvirni predlog, jer skoro svaki proizvođač donjeg veša ima malo drugačije veličine korpi, tako da je isprobavanje grudnjaka jedina garancija da ćete pronaći onaj pravi.

Zapamtite, veće grudi ne staju u A i B korpe i ne stidite se da zatražite neka druga slova abecede u potrazi za savršenim grudnjakom. Dajte sebi vremena, isprobajte sve dostupne veličine korpi i, u slučaju da stvarno imate veće grudi, nemojte se iznenaditi ako će vam najbolje stajati D ili E korpe.

Obdarene, podignite ruke visoko u vazduh!

Svaka obdarenija žena dobro zna da potraga za pravim grudnjakom može biti veoma naporna i da je dosta teško pronaći pravu veličinu. Ženama s većim grudima savetuje se da podignu ruke visoko u vazduh nakon što pronađu odgovarajući grudnjak i, ako sve ostane na svom mestu, bez ispadanja ili prelivanja preko ivice grudnjaka - odabrale ste pravi. Pripazite na naramenice - tanke naramenice i velike grudi nikako ne idu zajedno.

I malim grudima treba brushalter

Sitne žene s malim grudima trebalo bi da potraže grudnjake sa ojačanim korpama. Iako takvim ženama skoro i ne treba potpora, ovakve korpe pomažu da se naglasi silueta tela ispod odeće.

Plus ili minus pet kilograma - menjajte brus

Ako vam je težina u poslednje vreme varirala za pet kilograma, vreme je za novi grudnjak! Kada vidite da postoji potreba za promenom broja odeće - postoji potreba i za promenom broja brushaltera.

Potrebna su vam minimum tri brushaltera

Moguće je da ste već pronašli savršen grudnjak, koji obožavate da nosite, ali zapamtite, ne bi trebalo da ga nosite u svim prilikama.

Svaka žena bi trebalo da ima grudnjak koji pruža podršku tokom najvećeg dela dana i izboru takvog grudnjaka treba posvetiti najviše pažnje. Uz to vam je neophodan i jedan za fizičku aktivnost i jedan bez naramenica. Dakle, neophodna su vam tri!

Ne štedite!

Ovo je možda najbolji savet koji možemo da vam damo jer je veoma važno da uvek na sebi imate što kvalitetniji brushalter. Takvi brusevi se bolje održavaju i, na kraju krajeva, pored toga što ćete ih duže nositi, udobniji su i bolje služe svrsi!

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.