Svirale lažne Crne mambe

Izvor: Glas javnosti, 18.Dec.2008, 07:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svirale lažne "Crne mambe"

Na velikom koncertu „Prijatelji Šabanu“ u beogradskom Centru „Sava“ nastupile su lažne „Crne mambe“ koje nikada i nigde nisu svirale sa Šabanom Bajramovićem, a te „lažnjake“ predvodio je Nišlija Nebojša Saitović Saita. Što je još gore, Saita se ovih dana u medijima uveliko predstavlja kao nekakav vođa „Crnih mambi“, koji je navodno putovao po svetu sa Šabanom i pomagao mu u komponovanju i aranžiranju nekih hitova!

Ovo tvrdi niški saksofonista Iva Barčić >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << noseći sa sobom i veliki plakat na kojem se vidi, kako kaže, pravi i jedini sastav „Mambi“, koji je lično Šaban formirao početkom sedamdesetih godina. Sa njima se prvi put predstavio široj javnosti na otvaranju motela „Nais“ na autoputu, ali „Crne mambe“ od od pre dve godine praktično više i ne postoje.

PREVRĆE SE U GROBU

Iva Barčić kaže da će, ukoliko se Nebojša Saitović Saita i dalje bude predstavljao u javnosti kao vođa „Crnih mambi“, i sudskim putem pokušati da dokaže da je u pitanju prevara.

- Šaban bi se u grobu prevrnuo kada bi video ko se sve predstavlja kao član njegovog orkestra. Inače znam da on Saitovića nije cenio kao muzičara - dodaje Barčić.

„NIŠVIL“: KOLIKO IH JE?

Ivan Blagojević, vlasnik produkcije „Nišvil“ i organizator istoimenog Internacionalnog džez festivala, kaže da mu ništa više nije jasno oko toga ko je i kada svirao sa Šabanom i koliko zapravo ima „crnih“ ili drugih „mambi“.

- Ako ovako nastave da se svađaju, ne preostaje mi ništa drugo nego da ih pomirim tako što ću organizovati poseban festival svih postojećih i nepostojećih „mambi“ - kaže Blagojević.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.