Izvor: B92, 02.Jan.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svinjski luksuz za bolje šnicle

London -- Svinje na jednoj engleskoj farmi svoj život provode u luksuzu, podvrgnute tretmanu čiji je cilj da se poboljša kvalitet mesa.

Svakodnevni događaji na jednoj farmi u Vorčesteru u Engleskoj kao da su prepisani iz knjige Džordža Orvela. Međutim, za razliku od knjige, Kreg Volš čini sve da životinje koje borave na njegovoj farmi imaju dovoljno luksuza, da bi im mnogi ljudi na tome pozavideli.

Tamo svinje piju pivo i redovno plivanju u zatvorenom bazenu: >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << "Pivo pojačava apetit i pošto je napravljeno od žitarica, dobro je za gojazne ljude. Što se tiče plivanja, pored toga što je fizička aktivnost, istovremeno i opušta."

Volš kaže da je zahvaljujući takvom načinu uzgoja, meso njegovih svinja mnogo ukusnije. Međutim, iako se slažu da je ukus izvanredan, prve reakcije kupaca na cenu nisu tako pozitivne: "Jedna svinjska šnicla košta 16 evra?! To je pljačka.

I pored želje farmera da kupcima obezbedi najkvalitetnije meso, nema dokaza da je meso razmaženih svinja ukusnije. Jedino je sigurno - svaki luksuz, pa i svinjski, mora da se plati.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.