Sve više parking mesta za trudnice

Izvor: Mondo, 02.Nov.2017, 16:07   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sve više parking mesta za trudnice

Nakon Beograda, Novi Sad dobio prva parkirališta rezervisana samo za trudnice

Foto: Mondo/Marko Tanasković

Zahvaljujući akciji organizacije "Mamarijum" i grada Novi Sada, najveći vojvođanski grad danas je dobio prva parkirališta namenjena samo trudnicama.

Cilja akcije je da se trudnicama omogući što lakše kretanje i obavljanje svakodnevnih aktivnosti. Prva takva parkirališta se nalaze ispred svih ulaza u tržni centar "Big" u Novom Sadu.
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
Inicijativu za izgradnju parking mesta za trudnice pokrenulo je tokom septembra 2017. udruženje "Mamin san" iz Beograda, koje je uradilo i anketu o potrebama trudnih žena.

Voždovac rezervisao prva parking mesta za trudnice

U anketi je učestvovalo više od 600 žena, a čak 96 odsto ispitanih budućih mama istaklo da je "neophodno uvesti parking mesta rezervisana za trudnice". Anketa je pokazala da čak 75 odsto trudnica vozi aktivno tokom cele trudnoće, a više od 60 odsto njih vozi automobil svakodnevno.

Predstavnica organizacije "Mamarijum" Dunja Stajić je rekla da je otvaranjem parking mesta apelovano i na druge institucijama da "rezervišu parking mesta za trudnice kako bi im olakšali svakodnevnicu".

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.