Švarceneger ne bi da sam plaća troškove razvoda

Izvor: Politika, 21.Avg.2011, 00:02   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Švarceneger ne bi da sam plaća troškove razvoda

Holivudski glumac Arnold Švarceneger zatražio je od suda da ne plaća sudske troškove svoje još uvek zakonite supruge Marije Šrajver u toku njihovog brakorazvodnog postupka, već da ih plate zajedno. To je odgovor na molbu Šrajverove iz zahteva za razvod koji je podnela nekoliko nedelja pošto je bivši guverner Kalifornije priznao da ima dete sa ženom koja je ranije radila u njihovoj posluzi.

Taj poslednji spor između uskoro bivših supružnika gotovo da neće imati nikakvog uticaja >> Pročitaj celu vest na sajtu Politika << na proces razvoda, jer se očekuje da postignu vansudski dogovor.

Iako se njihovi zahtevi upućeni sudu delimično razlikuju, oboje su saglasni da starateljstvo nad sinovima, Patrikom (17) i Kristoferom (13), treba da bude zajedničko.

Par je u maju objavio kraj braka dugog četvrt veka, a prema dokumentima koja su podneli sudu, nemaju potpisan predbračni ugovor što znači da Šrajverova, po kalifornijskim zakonima, polaže pravo na polovinu zajedničke imovine. Očekuje se da tačni uslovi razvoda, odnosno odluka o tome šta će kome pripasti bude postignuta vansudskim dogovorom koji bi mogao da postane javan tek ukoliko kasnije dođe do nesuglasica oko uslova podele i proces se povede pred višim sudom.

Advokati koji se bave razvodima kažu da zahtev da kompletni sudski troškovi padnu na teret holivudskog glumca nije uobičajen, ali da može da ukaže na veličinu zajedničke imovine na koju Šrajverova ima pravo. Zahtev rođake Kenedijevih, prema njihovom mišljenju, možda ukazuje na to da Švarceneger smatra da je ono što će njegova uskoro bivša žena dobiti razvodom toliko veliko da ona može da nastavi da živi onako kako je navikla tokom njihovog zajedničkog života.

„On verovatno misli da će ona dobiti dovoljno novca i da joj zato njegova pomoć nije potrebna. Ili je to, ili on postaje stvarno agresivan”, rekla je jedna američka advokatica.

A. M.

objavljeno: 21.08.2011.

Nastavak na Politika...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Politika. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Politika. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.