Svaka čast: Vaspitačica poklonila bubreg učenici!

Izvor: Mondo, 01.Mar.2017, 11:16   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Svaka čast: Vaspitačica poklonila bubreg učenici!

Pročitajte šta je jedna vaspitačica u Americi uradila za svoju učenicu. Mi smo ostali bez reči.

Foto: YouTube

Vaspitačica dece predškolskog uzrasta u Viskonsinu (SAD), poklonila je bubreg i spasila život svojoj bolesnoj učenici.

Bet Balista je vaspitačica u Americi koja kaže da uopšte nije oklevala u vezi sa tim šta treba da uradi kada je čula da lekari uzalud pokušavaju da pronađu adekvatnog donora za devojčicu Lejlu (4).

"Jednostavno >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sam znala da moram da se testiram i proverim da li mogu da joj dam svoj bubreg, umesto da je gledam kako pati", kaže ova žena heroj.

Operacija transplantacije je uspešno obavljena, a Bet i Lejla se oporavljaju i obe se osećaju dobro, piše BBC na svom sajtu.

Inače, vaspitačica je i majka dvoje dece, a kaže da ju je naročito potresla objava Lejline majke na Facebooku, da je njenoj kćerci neophodna transplantacija bubrega da bi preživela.



Izvor: YouTube

"Do sada sam bila samo njena vaspitačica, a sada će deo mene zauvek biti u njoj", poručila je učiteljica nakon operacije.

Lejli je prošle godine dijagnostifikovan redak autoimuni poremećaj - mikroskopski poliangitis (MPA), a devojčica je zbog teškog stanja provodila i po 12 sati dnevno na dijalizi.

Da vas podsetimo, i u Srbiji postoji sličan slučaj - prijateljica je svojoj drugarici i koleginici takođe donirala svoj bubreg.

Više o tome pročitajte u tekstu:

OVO je ljudskost!

Šta biste vi učinili da nekome iz vašeg okruženja život zavisi od translapnatacije organa? Pišite nam u komentarima, ali pročitajte i sve u vezi sa tom vrstom operacije:

Doniranje organa: Niko vas zbog toga neće ubiti

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.