Izvor: Luftika.rs, 27.Mar.2024, 21:05

Surovi neonacista zagovarao rasni rat, pa DNK testom saznao da je Jevrejin

Frenk Mink (48) bio je vođa nasilne ultra-desničarske grupe početkom devedesetih godina, mučeći neprijatelje koji su mu stajali na putu u pokušaju da izazove rasni rat.
Intenzivno antisemitski nastrojen i sa vatrenim svastikama tetoviranim na vratu, oštro se protivio onome što je nazivao “cionističkom okupacionom vladom” i verovao je da su Jevreji “koren svog zla”.
U filmu “Američka istorija X” iz 1998. godine, Edvard Norton maestralno je odigrao lik Dereka Vinjarda, koji je delimično baziran na Minkovom putu ka iskupljenju, nakon što je počeo da napušta svoje rasističke stavove pošto je stekao prijateljstva sa Afroamerikancima u zatvoru.
...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.