Izvor: B92, 01.Okt.2005, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Studenti u potrazi za vanzemaljcima

Glamorgan -- Jedan univerzitet u Britaniji pokrenuo je trogodišnje studije astrobiologije, za one koje interesuje pstojanje vanzemaljaca.

Univerzitet u Glamorganu studije je namenio onima koji se žele baviti potragom za životom izvan naše planete. Dosad se upisalo desetak studenata, a profesor Mark Brejk, koji vodi studije, kaže da postoji veliko zanimanje u lokalnoj zajednici.

Interesantno je pomenuti i par tema predavanja: Istraživanje neba, Nauka i mediji, Život u svemiru, Kičmenjačka zoologija... Studenti će se baviti i proučavanjem popularne kulture, uključujući i filmove, kao što je Spilbergov I-Ti, a na red će doći i raznovrsni tajni tekstovi, rad u laboratoriji i posmatranje zvezda.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.