Izvor: Luftika.rs, 06.Jul.2023, 15:35

Stiglo je izvinjenje Aleksandra Martinovića, ali bolje da nije

Ministar državne upravne i lokalne samouprave Aleksandar Martinović uputio je javno izvinjenje, a nakon uvreda građanima koji nemaju decu, izrečenih na sednici Skupštine.
– Izvinjavam se svim ljudima u Srbiji koji su se osetili povređenim mojim govorom na sednici Narodne skupštine održane 04. 07. 2023. godine. Nisam imao nameru da uvredim građane Republike Srbije koji nemaju ili ne mogu da imaju decu, te smatram da je moj govor protumačen na potpuno pogrešan način – naveo je >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << Martinović.
On je u saopštenju rekao da mu je „žao mi ako je bilo koga njegov govor povredio i naneo mu bol“, prenosi Nova.
– Izvinjavam se predsedniku Republike Srbije Aleksandru Vučiću i Vladi Republike Srbije zbog neprijatnosti koju su imali usled mog govora. Žao mi je jer sam, ponet emocijama, dozvolio sebi da kažem nešto što je moglo da se tumači na različite načine. Oni koji su pogrešno protumačili moj govor tvrde da sam rekao nešto što nikada ne bih pomislio da kažem. Ali kako kaže stara izreka: „Čovek je gospodar neizgovorene reči, a sluga izgovorene – naveo je Martinović.
Podsećamo, Martinović je posle govora na sednici Skupštine izazvao niz reakcija, a juče opozicija nije želela da nastavi zasedanje, dok on ne izađe iz sale.
– Hoćete da sad nabrajamo ko od vas niti je u braku, niti ima decu, nego umesto dece hrani kuče, hrani mače, zlatnu ribicu i tako dalje – rekao je Martinović, obraćajući se poslanicima opozicije.
On je opoziciju optužio da se raduje tragedijama i da izvlači „najjeftiniju i najmonstruozniju“ političku korist.
Kako je rekao, opozicija pokušava da pobedi na smrti dece, od pada helikoptera do tragedija u OŠ „Vladislav Ribnikar“ i Mladenovcu.
– Ti voliš decu, koliko ti Milivojeviću imaš dece – pitao je Martinović poslanika Demokratske stranke Srđana Milivojevića i dodao „evo takvi nam drže lekcije“.
Anita Mančić postavila Martinovića na mesto: „Vi ste jadni, gadni, bedni, zli nečovek“

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Martinović se zbog uvreda izvinio građanima, Vučiću i Vladi

Izvor: VOA, 06.Jul.2023

Aleksandar Martinović, ministar državne uprave i lokalne samouprave, uputio je javno izvinjenje nakon uvredljive izjave tokom skupštinske rasprave. „Izvinjavam se svim ljudima u Srbiji koji su se osetili povređenim mojim govorom na sednici Narodne skupštine. Nisam imao nameru da uvredim građane...

Nastavak na VOA...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.