„Stereotip“ prošao u polufinale

Izvor: Glas javnosti, 04.Sep.2009, 11:45   (ažurirano 02.Apr.2020.)

„Stereotip“ prošao u polufinale

„Čorba kafe“, popularno prestoničko mesto u kom se još sluša dobra rok muzika, bilo je ovih dana prepuno ljubitelja dobre klupske svirke, koji su imali priliku da uživaju u nastupima brojnih neafirmisanih bendova. Na manifestaciji „Borba bendova“ nadmeću se najkvalitetnije klupske rokenrol grupe Srbije, sa željom da pruže maksimum i pokažu da su bolji od ostalih. Muzičari željni dokazivanja energičnim nastupima priredili su i preksinoć svojevrstan užitak posetiocima u „Čorba >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << kafeu“, koji će mnogi od njih zasigurno dugo pamtiti.

- Večerašnja svirka je bila odlična. Mnogi bendovi su me iznenadili, pogotovo „Stereotip“, koji sviraju meastralno i zasluženo su pobedili večeras. Poznato je već da u Srbiji još malo koga interesuje rokenrol, ali je sramota što ovakav sastav nije dovoljno afirmisan. Obožavam klupske svirke, jer one jednostavno ne mogu da se porede sa koncertom. Samo tu postoji ta razmena emocija i energije između benda i publike-priča jedan od posetilaca..

Prema rečima Milića Radevića, jednog od organizatora „Borbe bendova“, među takmičarima je bilo mnogo mladih muzičkih grupa, ali i onih iskusnijih koji su, sudeći po kvalitetu, odavno zaslužili više od onog što su postigli.

- „Čorba kafe“ polako postaje kultno mesto okupljanja poklonika kvalitetne rok muzike, željnih dobre klupske svirke, a ovakvim manifestacijama želimo da pružimo priliku neafirmisanim bendovima da dokažu svoje umeće. Na konkurs se prijavilo mnogo grupa iz cele Srbije. Svi bendovi morali su da zadovolje određene kriterijume, kako bi zaslužili da nastupe. Morali su da nam dostave snimak sa nekog živog nastupa, kao i da detaljno napišu gde su svirali i koliko godina. Namera nam je bila da okupimo najbolje rokere-specijaliste za klupsku svirku-kaže Radević.

Žiri, u kom su se našli sve prekaljeni rok asovi, poput Žike Jelića, basiste „Ju grupe“, pevača Đorđa Davida i Dragana Andrića, jednog od osnivača grupe „Piloti“, uz voditeljku Ivon Jafali bili su prezadovoljni onim što su im muzičari predstavili. Za pobednika je proglašen bend „Stereotip“.

Takmičenja će se i ubuduće održavati svake srede, kada nastupa po pet grupa, od kojih samo jedna prolazi dalje. Polufinalno veče zakazano je za 23. septembar, dok će se finale održati 30. septembra, kada će se suočiti dva najbolja sastava. Samo jedan poneće titulu najboljeg i kao nagradu osvojiti vrednu muzičku opremu. Postoji šansa i da će pobednici dobiti stalni angažman baš u „Čorba kafeu“.  

Sve je ovo cool, ali gde li su samo nasli Djordja Davida, ako je taj roker onda sam ja konj !!!

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.