Izvor: Luftika.rs, 06.Okt.2022, 12:08

„Stan za Beku i mene, da smršam na 100 kg“: Dnevnik Saleta Mutavog otkriva njegove planove pre nego što je ubijen

Narkodiler i vođa huliganske grupe „Janjičari“ Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi neposredno pre nego što je 12. oktobra 2016. godine ubijen u mafijaškoj likvidaciji, zapisao je u svom rokovniku šta planira da ostvari u naredna dva meseca, tačnije do kraja godine.
Ti planovi otkrivaju početak njegovog kriminalnog klana, koliko su tada materijalno bili moćni, a koliko su, prvenstveno od dilovanja droge, obogatili pošto je klan preuzeo Velja Nevolja, za kog se veruje da i dalje >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << ima skrivenih 70 miliona evra i desetine luksuznih nekretnina.
Jesenje večeri, 13. oktobra 2016. godine, Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi, sedeo je u garsonjeri koju je sa verenicom, iznajmljivao u novobeogradskom naselju Belvil.
Već tri godine je uz dozvolu suda, u čak 12 navrata, odlagao odlazak na izdražvanje petogodišnje zatvorske kazne zbog dilovanja droge i nelegalnog oružja. Njegovi planovi za budućnost nisu bili povezani sa tim šta će raditi kada dospe iza rešetaka…
Naprotiv, Stanković je planirao i da putuje, iako su mu pravosudni organi kao osuđenom oduzimali putne isprave.
Međutim, prelazio je granice i dok je čekao da mu se vrate regularna dokumenta. Posle njegove smrti otkriveno je da je neretko koristio lažni pasoš BiH na ime Tihomir Ždero, izdat u Novom Sarajevu.
Nakoliko sati pre nego što je ubijen, Aleksandar Stanković je u svom rokovniku zapisao:
Stan za Beku i mene
Dizanje firme na noge
500 evra da sakupim
Slučaj/pasoš da rešim
Da smršam na 100kg
Sat neki lep da uzmem
Čelična vojnička disciplina
Ako još možeš da dišeš, ne radiš pravilno
Stanković je potom, uz čeličnu volju i s pancirom preko grudi, otišao na trening u fitnes centar Spartanac, u Ulici gospodara Vučića, u Beogradu. Odvezao se standardnim automobilom. U podzemnoj garaži zgrade u Belvilu ostao mu je parkiran blindirani „audi“. Neiskusno za kriminalca koji pretenduje da bude glavni narkodiler u Srbiji – ostao je bez benzina.
U blindiranom „audiju“, kako nedeljnik „Vreme“ ekskluzivno saznaje, Stanković je imao ugrađenu i policijsku radio-stanicu.
Podsetimo, ubistvo Aleksandra Stankovića zvanog Sale Mutavi izazvalo je tektonske poremećaje u srpskom podzemlju.
Grupu koja se nekada zvala „Janjičari“ nasledio je njegov prijatelj Veljko Belivuk zvani Velja Nevolja, a potom je ona preimenovana u navijačku grupu „Principi“.
Vujošević: Sale Mutavi i Velja Nevolja su bili pod kontrolom SNS-a
Izvor: Nova

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

„500 evra da sakupim, da smršam na 100 kila“: Šta je Sale Mutavi pisao u tajnom rokovniku dva meseca pre nego što je ubijen

Izvor: Danas, 06.Okt.2022

Narkodiler i vođa huliganske grupe "Janjičari" Aleksandar Stanković zvani Sale Mutavi neposredno pre nego što je 12. oktobra 2016. godine ubijen u mafijaškoj likvidaciji, zapisao je u svom rokovniku šta planira da ostvari u naredna dva meseca, tačnije do kraja godine, objavio je danas nedeljnik...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.