Stalno gubite ključeve?

Izvor: Mondo, 09.Maj.2017, 10:31   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Stalno gubite ključeve?

Pet korisnih saveta koji će vas poštedeti svakodnevnog nerviranja zbog "zaturenih" ključeva, naočara za sunce, novčanika...

Foto: YouTube, screenshot

Mesto

Ključna stvar je - organizacija. Sve stvari koje su vam važne trebalo bi da imaju svoje mesto. Odredite manju korpicu ili činiju, stavite je negde u hodnik, i tu odlažite stvari poput ključeva, novčanika ili mobilnog telefona čim uđete u kuću. Ili, ako vas nerviraju korpice ili činije, >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << odredite jedno mesto na polici za knjige i sve te stvari odlažite tamo. Posle nekoliko dana, vaš mozak će se navići na činjenicu da ključevi "žive" tamo i više ih nećete ostavljati gde stignete.

Pravilo "pola metra"

Većina stvari koje zagubimo ne stigne da "otputuje" dalje od pola metra od mesta na kojem smo ih poslednji put koristili (ili imali u rukama). Pre nego što "odlepite" i prevrnete kuću na glavu, pažljivo pretražite površinu u radijusu od 50 centimetara od ulaznih vrata. Najveća je verovatnoća da ste ih spustili tu negde, prenosi "Dejli mejl".

Vratite se koji korak unazad

Ako ne možete nešto da nađete, pokušajte da "premotate film", da se setite kad ste poslednji put imali u ruci to što tražite. Ako vam se stalno zature stvari, možda bi moglo da vam pomogne da izgovarate naglas gde šta spuštate. Nešto kao "stavljam ključeve na komodu", "punjač za telefon stavljam u fioku". Zvuči smešno, ali moglo bi da pomogne.

Samo bez nerviranja

Ume da bude frustrirajuće ako vam svako jutro započinje paničnom potragom za ključevima, a jasno vam je da kasnite na posao. Ali, imajte u vidu da što se više nervirate, manje je verovatno da ćete ih brzo naći. Ti sitni predmeti koje zaturimo kao da postanu "nevidljivi" kad izgubimo živce. Dakle, samo mirno i bez nerviranja. Ubedite sami sebe da je sve ok i da ćete naći to što tražite. Uvek do sad ste ipak našli te ključeve zar ne?

Gedžeti

Ako vam baš ništa od ovoga ne pomogne, tu su "nove tehnologije". Recimo, neki od onih privezaka za ključeve koji "programirate" tako da vi zazviždite, a on zapišti i zasvetli i "viče" evo ključeva.

---------------------------------------------------------

MONDO aplikacija ponovo na Google Play Store! PREUZMITE JE!

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.