Izvor: B92, 10.Nov.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Štajnmajer i Kušner snimaju duet

Berlin -- Frank-Valter Štajnmajer i Bernar Kušner nameravaju da iduće nedelje snime pesmu o evropskoj integraciji u "ritam i bluz" maniru.

Snimanje će se obaviti u ponedeljak u Berlinu na marginama nemačko-francuskog samita, čija će glavna tema biti evropska intergracija, javio je Rojters. "Dva ministra žele da daju doprinos debati, ali na nekonvencionalan način", kazao je Martin Jeger, portparol nemačkog ministarstva inostranih poslova.

Nemački i francuski >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << šef diplomatije će snimiti pesmu u studiju u Krojcbergu, berlinskoj četvrti u kojoj živi veliki broj turskih imigranata, a otpevaće je zajedno sa grupom mladih ljudi iz susedstva.

Na pitanje da li će ministri repovati, Jeger je rekao da će to više biti pesma u R&B maniru i da će biti postavljena na Internetov video portal Ju-tjub.

"Niko nije nikada čuo francuskog i nemačkog ministra inostranih poslova da pevaju zajedno. To će se desiti u ponedeljak", izjavio je Jeger.

Francuski predsednik Nikola Sarkozi i nemačka kancelarka Angela Merkel sastaće se, zajedno sa svojim šefovima diplomatije, u ponedeljak u Berlinu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.