Izvor: Luftika.rs, 12.Maj.2023, 11:12

Šta je sve pronađeno u luks stanovima balkanskog kartela? Samo u 3 plastična bureta više od 2,7 miliona €

U velikoj akciji policije i Tužilaštva za organizovani krimina „Izi“ razbijen je balkanski kartel za koji se sumnja da je pokušao da prošvercuje najmanje sedam tona droge, kao i da je za samo jednu pošiljku u februaru prošle godine dogovorio isplatu od 4,5 miliona evra.
Kako Kurir piše, pretresom kuća i stanova pronađeno je dve snajperske puške, tri automatske puške, automatski pištolj, četiri pištolja, bomba, četiri prigušivača, 24 detonatorske kapisle, pet uređaja za >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << daljinsko pokretanje detonatora, 13 paketa plastičnog eksploziva, optički nišan, više stotina komada municije različitog kalibra, perike, silikonske maske, veća količina novca (samo na jednoj lokaciji u bunkeru, u tri plastična bureta više od 2,7 miliona evra) za koji se sumnja da potiče od prodaje droge).
Kao organizator balkanskog kartela označeni su Mladen Lazarević, zvani Mladenče, i Miroslav Starčević, zvani Deda i Ðeneral, koji su uhapšeni u Srbiji, saznaje pomenuti portal.
– Na teritoriji Beograda, Niša, Lazarevca, Subotice i Zrenjanina uhapšeno je 13 osoba i to: M. S., M. L., M. J., D. Ð., M. M., D. N., I. C., R. R., G. P., M. R., V.S, M. P. i Lj. L., zbog postojanja osnova sumnje da su izvršili krivično delo neovlašćena proizvodnja i stavljanje u promet opojnih droga – saopšteno je iz Tužilaštva za organizovani kriminal.
Grupu je, kako se navodi, činilo 20 osumnjičenih, za koje se sumnja da su učestvovali u međunarodnom švercu droge.

 

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Pogledajte šta je pronađeno u kućama i stanovima vođa balkanskog kartela (FOTO)

Izvor: Nezavisne Novine, 12.Maj.2023

U velikoj akciji srpske policije i Tužilaštva za organizovani kriminal "Izi" razbijen je balkanski kartel za koji se sumnja da je pokušao da prošvercuje najmanje sedam tona droge, kao i da je za samo jednu pošiljku u februaru prošle godine dogovorio isplatu od 4,5 miliona evra.

Nastavak na Nezavisne Novine...

Kod uhapšenih pripadnika "Balkanskog kartela" pronađeno oružje i 2,7 miliona evra

Izvor: JužneVesti.com, 12.Maj.2023

Pretresom stanova i ostalih prostorija u Nišu, Beogradu, Loznici, Subotici i Zrenjaninu, koje su koristili osumnjičeni za međunarodni šverc kokaina, uhapšeni u velikoj policijskoj akciji širom zemlje, kako kažu u MUP-u, pronađene su snajperske i automatske puške, pištolji, detonarske kapisle,...

Nastavak na JužneVesti.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.