Šta je potrebno za sreću?

Izvor: Mondo, 30.Nov.2018, 12:52   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je potrebno za sreću?

Da vas neko pita šta je u životu važno za sreću, šta biste odgovorili?

Porodica je najvažnija za sreću, sudeći prema istraživanju u kojem je učestvovalo 2.000 Britanaca. Oni su otkrili da srećan život podrazumeva kvalitetno vreme provedeno sa porodicom, malo vremena za sebe i dobar razgovor sa prijateljima.

Provođenje vremena napolju, dobar i zdrav obrok, dobra nos sna, takođe su se našli pri vrhu liste stvari koje su važne za srećan i ispunjen život. >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << Bavljenje hobijem i otkrivanje nečeg novog su takođe važni.

Studija je otkrila da većina ljudi provodi manje od 30 minuta dnevno radeći stvari koje ih usrećuju.

TV zvezda i zagovornica zdravog života Melani Sajks i nutricionistkinja Rijanon Lamber poručuju ljudima da na život gledaju pozitivno.

"U poslednjih deset godina fokusiram se na dobre stvari, usvojila sam zdrave navike i redovno vežbam. Naučila sam da prestanem da govorim 'da' svemu i da dam sebi vremena da se opustim i posvetim sebi. Za mene, najvažnije je odvojiti vreme da otkrivate nove stvari u kojima uživate. Nebitno je da li je to igranje u kuhinji novim sastojcima ili praćenje novog programa vežbi. Nadam se da će ovo istraživanje pomoći ljudima da se više okrenu dobrim stvarima", poručila je Sajks.

Studija je pokazala i da 95 odsto učesnika smatra da je izdvajanje vremena za "dobre stvari" i stvari u kojima uživate, veoma važno za srećan život.

Više od trećine ih kaže da se često plaše da ne žive potpuno ispunjenim životom, a troje od petoro da je u potrazi za stvarima u kojima stvarno uživaju.

S obzirom na to da je zdrava ishrana, kako su rekli i učesnici studije, jedan od načina da budemo bolje raspoloženi, i nutricionistkinja ističe da je to sjajan način da živimo bolji život.

"Jednostavna promena koja podrazumeva da se pobrinemo da jedemo više zdravih namirnica može da poboljša kvalitet našeg života, iznutra i spolja. Balansirana ishrana može aktivno da pomogne u poboljšanju zdravlja, a istraživanja pokazuju da odabir namirnica ima uticaj i na naše mentalno blagostanje", kaže Rijanon Lamber.

Šta vi mislite, šta je važno za sreću u životu?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.