Šta je masturdejting?

Izvor: Mondo, 12.Nov.2015, 21:29   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Šta je masturdejting?

Sigurni smo da će vam se svideti...

Foto: Guliver/Getty/Thinkstock

  Masturdejting podrazumeva "izgradnju veze sa samim sobom," objašnjavaju stručnjaci.

Eksperti za veze savetuju da uvedete u sebe u svet masturdejtinga - to znači, izlazite sami na ona mesta na koja inače izlaze parovi, i radite sve što biste i u paru. Dakle, uradite nešto da se osećate posebno.

To podrazumeva da izađete sami na večeru, "odvedete" sebe u bioskop ili sednete >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << sami u onaj novi kafić što ga merkate danima. Ako volite da provodite vreme kod kuće, pustite film, sipajte sebi čašu vina, i uživajte.

Ako se pitate čemu sve to, i zar vas neće još više rastužiti ako "aktivnosti za parove" obavljate sami, evo odgovora: masturdejting ima dobre efekte na mentalno zdravlje, vaše samopouzdanje i vaše buduće veze.

"'Zabavljanje samih sa sobom' je način da otkrijemo ko smo i u čemu to stvarno uživamo," kažu eksperti za veze Selina i Viki. "To je način da upoznamo sebe, a osim toga je oslobađajuće iskustvo koje mozgu šalje jako važnu poruku: Ja sam sebi važan/na. Time što ćete izvesti sebe na sastanak, preuzećete kontrolu nad svojom srećom."

"Iznad svega, masturdejting je način da sa sobom izgradite snažnu vezu, i da počnete prema sebi da se ponašate kao prema najboljem prijatleju. To je ključ za sreću."

Njih dve kažu da je izgradnja stabilne "veze" sa sobom osnova za uspeh budućih veza. "Kada se prema sebi ophodite lepo, s poštovanjem i ljubavlju, privući ćete ljude i privlačiće vas ljudi koji se isto tako ponašaju. Nećete više tolerisati one koji vas ne cene i ne poštuju koliko zaslužujete."

Ako ste već u vezi, to ne znači da i vi ne možete da se okrenete masturdejtingu – to što imate partnera, svakako ne znači da ne treba da odvojite malo vremena za sebe.

Dakle, masturdejting je divan i koristan, ali mnogi ne "izlaze na sastanak" sa sobom jer im nije baš prijatno da u restoranu romantičnog ambijenta večeraju sami. Selina i Viki savetuju – počnite od manjih stvari. "Za početak, idite sami u šetnju parkom, častite sebe masažom, spremite sebi omiljeno jelo, napunite kadu vodom i opustite se, gledajte svoj omiljeni film... Ali, nemojte jednostavno da se zavalite u krevet. Poenta cele priče je da sebe 'častite' nečim posebnim."

Pokažite malo ljubavi prema sebi, sigurno ćete se osećati odlično.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.