„Srpsko Sutomore“ iz godine u godinu privlači veliki broj turista, smeštaj već od 10€

Izvor: Luftika.rs, 06.Jul.2023, 11:48

„Srpsko Sutomore“ iz godine u godinu privlači veliki broj turista, smeštaj već od 10€

Jezera u Srbiji pružaju savršene uslove za opuštajući odmor uz sunčanje i kupanje. Često su dostupni i dodatni sadržaji poput vožnje čamcima ili kanuima.
Srebrno jezero prethodnih godina, možda i zbog korone, postaje sve popularnije mesto za odmor, naročito među turistima iz Srbije koji ne bi „preko“ na letovanje. Sa pravom spada među najlepša jezera za kupanje u Srbiji.
Srebrno jezero nalazi se na dva kilometara od Velikog Gradišta, a spada u veštačka jezera. Nastalo >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << je tako što su dunavski rukavac zatvorili dvema branama, a dugačko je neverovatnih 14 kilometara.
Kako je nastalo Srebrno jezero? Srebrno jezero je poslednjih godina sve popularnija i omiljenija turistička atrakcija prelepe Istočne Srbije, piše Srbija Danas.
Nastalo je pregrađivanjem dunavskog rukavca 1971. godine. Ovo veštačko jezero prostire se na površini od 4km2, dostiže dužinu od 14km, širinu oko 300m i prosečnu dubinu 8m.
Zbog svoje bistre vode i prirodne filtracije, bogato je raznim vrstama slatkovodnih riba i predstavlja pravi raj za ljubitelje ribolova, ali i za sve one koji žele da pobegnu na kratko iz grada, uživaju u prirodi i svemu što ovo mesto nudi.
Zalazak sunca je nešto sto nikako ne smete propustiti dok ste ovde! U kasnim popodnevnim časovima, voda zbog bezbroj iskrica po svojoj površini dobija biserni odsjaj i tada shvatite po čemu je ovo jezero ustvari dobilo ime.
Foto: Ivan Strahinić Pored hotela, tu su i apartmani, moteli, ali i smeštaj u privatnim kućama. Ako želite da budete smešteni na glavnom šetalištu, cene su nešto više, ali se, u proseku, kreću između 1.500 do 5.500 dinara po osobi dnevno, prema podacima jednog sajta za putovanja.
Nešto više moraćete izdvojiti ukoliko planirate da u aranžman uključite i pansionsku uslugu. Na kraju šetališta nalazi se auto-kamp, neposredno pored jezera, u borovoj šumi. Idealno za ljubitelje prirode, piše na sajtu Nova ekonomija.
Ono što mnoge zanima jeste i noćni život na jezeru. Na glavnom šetalištu uveče možete da se zabavite uz kafansku muziku, žive svirke na otvorenom ili neposredno pored jezera, a tu je i nekoliko diskoteka.
Nedaleko od jezera nalaze se lokaliteti koje možete uključiti u obilazak – manastir Tumane, arheološko nalazište Lepenski vir i Golubačka tvrđava.
Jedan deo plaže je uređen, prekriven šljunkom i dodatno podeljen na dva dela. U prvom delu je prazna i tu možete slobodno staviti svoje peškire.
Drugi deo je u sklopu jednog kafica, gde se može iznajmititi komplet ležaljke i suncobran, za sta je naglašeno da je obavezna i konzumacija pića.
Neretko budu promotivne akcije vikendom, pa za samo 500 dinara dobijete dve ležaljke, suncobran i dva pića po želji, piše na sajtu Turizam i putovanja.
Ako ste ljubitelj prirodne hladovine, možete naći svoj kutak u produžetku plaže na uredno pokošenoj travi, ispod krošnje nekog drveta.
Ukoliko i tu ne budete imali sreće, predlažemo da za svaki slučaj ponesete sa sobom suncobran, jer su najbolja mesta skoro uvek zauzeta naročito vikendom.
Pri ulasku u samo jezero sa plaže voda je veoma plitka i dubina se postepeno povećava što je naročito važno roditeljima sa malom decom.
Tokom korone, zbog velike posećenosti ljudi iz Srbije, Srebrno jezero je dobilo naziv i srpsko Sutomore.
Restorani i kafići – za svakog po nešto Na samom šetalistu, kao što smo već pomenuli, ima mnoštvo restorana u kojima možete probati razne srpske specijalitete, meso, sveže spremljenu ribu, morske plodove i sve to zaliti uz čašu nekog dobrog vina.
Printscreen Cene su uglavom slične svuda, pa možete očekivati da će vas jedan ručak sa salatom i pićem koštati oko 1000din po osobi.
Daćemo vam primer nekih od cena:
Pileći file na žaru- oko 600din Ćevapi i pljeskavica- oko 550din Velike pizze – 450din do 600din Srpska i šopska salata- 250din TOP 5 jezera u Srbiji za maksimalno uživanje u prirodi i beg iz gradske vreve

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.