Izvor: B92, 27.Jan.2007, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpski film u Roterdamu

Roterdam -- Na prestižnom filmskom festivalu učestvuju Dragan Ašanin i Dragan Ivanović, producenti filma "Hamlet", koprodukcije B92 i Trade Group.

Selektorka festivala Sandra Den Hamer je na ceremoniji svečanog otvaranja kritikovala Ministarstvo spoljnih poslova Holandije zbog ukidanja finansijske podrške filmskom fondu Hubert Bals za nerazvijene zemlje, među kojima je i Srbija.

Kako za B92 javlja Miloš Tomin, razlog je gotovo banalan. Ministarstvo koje je jedan >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << od najznačajnijih sponzora festivala primenjuje novu budžetsku strukturu u kojoj nema rubrike pod koju bi se zavelo dotiranje filmadžija po trećem svetu. Fond se zvanično žalio a rasplet ne očekujte uskoro, kao ni formiranje nove holandske vlade jer su izbori održani u novembru, a pregovori među partijama su i dalje u toku.

Tokom deset dana festivala publika će moći da vidi četrdeset četiri svetske, trideset evropskih i dvadeset tri međunarodne premijere dugometražnih filmova. Više o festivalu na stranicama Kulture B92.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.