Izvor: B92, 20.Maj.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Srpska zastava na "vrhu sveta"

Katmandu -- Srpska planinarska ekspedicija noćas osvojila najviši vrh sveta - Mont Everest.

Vođa ekspedicije Dragan Jaćimović za B92 je rekao da je na vrh stiglo sedam članova tima, dok su dva odustala. Među članovima ekspedicije koji su se popeli na Mont Everest je i Dragana Rajblović, prva žena sa Balkana koja je osvojila taj vrh.

Vrh visok 8.848 metara planinari su osvojili oko 8.45 po lokalnom vremenu. Na "vrh sveta" popeli su se Basar Čarovac, Dragan Petrić, >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << Ilija Andrejić i Petar Pećanac, a sat i 15 minuta kasnije su im se pridružili i Miloš Ivačković, Gligor Delev i Dragana Rajblović.

Jaćimović je rekao da je ceo tim bezbedan i dobro, i da se spuštaju ka visinskom kampu gde će prenoćiti.

On je najavio povratak ekspedicije u Srbiju za 29. maj.

Predsednik Vlade Srbije Vojislav Koštunica čestitao je članovima srpske planinarske ekspedicije "Mont Everest 2007" osvajanje najviše tačke sveta.

"Radujemo se vašem uspehu i ponosni smo što se zahvaljujući vašoj hrabrosti, izdržljivosti, snazi i upornosti srpska zastava vijori na krovu sveta", naveo je Koštunica.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.