Izvor: Luftika.rs, 04.Apr.2023, 08:36

Srbiju u aprilu zavejao sneg, zbog lošeg vremena otežan saobraćaj (VIDEO)

Tokom večernjih sati kiša na Zlatiboru prešla je u jaku snežnu mećavu, a mećava je i na Kopaoniku, koji je u šest sati bio najhladniji sa minus osam stepeni Celzijusa.
U najvećem delu Srbije temperature su između nula i dva stepena, a najtopliji je Negotin sa šest stepeni.








View this post on Instagram
















>> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << />

A post shared by 192.RS (@192_rs)


Na području zapadne i jugozapadne Srbije i u Šumadiji na snazi je crveni meteo-alarm, što znači da je vreme vrlo opasno.
Za Srem i Beograd uključen je narandžasti meteo-alarm, koji označava opasno vreme.








View this post on Instagram


















A post shared by 192.RS (@192_rs)


U toku jutra i pre podneva u Srbiji će biti mestimično sa kišom i snegom.
Intenzivnije snežne padavine očekuju jutros i pre podne – u nižim predelima jugozapadne, zapadne i centralne Srbije stvaranje snežnog pokrivača visine od 10 do 30 centimetara, lokalno i više, a na planinama i do 50 centimetara novog snega uz stvaranje snežnih nanosa usled jakog severozapadnog vetra.








View this post on Instagram


















A post shared by 192.RS (@192_rs)


U ostalim krajevima manji snežni pokrivač. Padavine će posle podne oslabiti, ali se potpuni prestanak snega očekuje tek sutra.








View this post on Instagram


















A post shared by 192.RS (@192_rs)


U Novom Sadu ujutru i pre podne snežne padavine. Posle podne slabljenje snega, a sutra će biti suvo, tmurno i malo toplije.
AMSS: Zbog snega, vetra, magle i poledice usporen saobraćaj Vozače danas na putevima u Srbiji očekuju otežani uslovi i usporen saobraćaj zbog snega, poledice i vetra koji stvara snežne nanose, a na pojedinim deonicama i magla smanjuje vidljivost, saopštio je Auto moto savez Srbije.








View this post on Instagram


















A post shared by 192.RS (@192_rs)


Sneg pada na području Beograda, Užica, Valjeva, Nove Varoši, Ivanjice, Sjenice i Novog Pazara, a saobraćaj je posebno otežan na putevima preko Debelog Brda, Tare, Zlatibora, Golije, Peštera, Koaonika, Divčibara i Goča, navedeno je u saopštenju.
Na auto-putu „Miloš Veliki“ na kolovozu ima snega visine jedan do tri centimetra pa je na snazi ograničenje brzine, a na auto-putu Beograd – Niš – Dimitrovgrad zbog magle i snega saobraćaj je usporen, posebno na bealjičkom i mokroluškom brdu i na prevoju „Mečka“ kod Ražnja.
Na graničnim prelazima jutros nema zadržavanja na putničkim terminalima, dok kamioni čekaju na izlaz iz zemlje na Horgošu i Kelebiji pet sati, na Batrovcima četiri sata, na Bezdanu i Šidu tri sata, na Bogojevu dva sata, a na Gradini, i Bačkoj Palanki oko sat vremena.
Vremenska prognoza Srbija — 100% u realnom vremenu!
Izvor: Tanjug, Beta

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

„Ovo nije viđeno na ulicama duže od 150 godina“: Koji deo ove „snežne aprilske priče“ je toliko retka pojava

Izvor: Danas, 04.Apr.2023

Sneg je paralisao Srbiju i ovog puta stavrno izenandio putare. Pao je kad mu vreme nije, u aprilu, a trenutno je na snazi crveni meteoalarm u Šumadiji i jugozapadu zemlje, narandžasti u Beogradu, Sremu, Zapadnoj Srbiji i Pomoravlju, dok je u ostatku zemlje žuti meteoalarm, podaci su Republičkog hidrometeorološkog...

Nastavak na Danas...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.