​Solistički nastup čeliste Nemanje Stankovića ispred Beogradske filharmonije

Izvor: Story, 21.Jan.2015, 13:05   (ažurirano 02.Apr.2020.)

​Solistički nastup čeliste Nemanje Stankovića ispred Beogradske filharmonije

Na koncertu Beogradske filharmonije u petak, 30. januara Nemanja Stanković kao solista, uz francuskog dirigenta Fabrisa Bolona, izvešće Dvoržakov Koncert za violončelo i orkestar, jedno od najlepših ostvarenja iz koncertantne literature za violončelo.

Nemanja Stanković, foto: Promo

Fantastična romantična bajka o ljubavi princa i princeze poslužila je Beli Bartoku kao inspiracija za balet-pantomimu Drveni princ. Iako ovo delo nikada nije doseglo slavu njegovog >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << Čudesnog mandarina, kao i opere Zamak plavobradog, danas se smatra jednim od najvrednijih dela ovog autora. Posle gotovo jednog veka od prvog izvođenja u Budimpešti, naša publika će, u okviru ciklusa Bez teksta, imati priliku da čuje njegovu srpsku premijeru. Ulogu soliste u jednom od najlepših ostvarenja iz koncertantne literature za violončelo, Antonjina Dvoržaka, imaće vođa grupe violončela našeg orkestra, Nemanja Stanković, a čitavim koncertom će dirigovati Fabris Bolon.

Koncert će biti održan u petak 30. januara od 20h u Velikoj sali Kolarčeve zadužbine.

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.