Smrt brža od dobrih ljudi

Izvor: Glas javnosti, 05.Mar.2009, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Smrt brža od dobrih ljudi

Kao svilena nit prekinuta je u ponedeljak, neočekivano, nada Đokovića iz Bajine Bašte, gajena punih osam godina, da će njihova Milica dočekati operaciju, transplantaciju srca u Austriji, a oni, njeni najbliži, dočekati da Milica završi fakultet, da se uda... Istog trena, prekinuta je i teška borba roditelja, Milosava i Dobrile, koja takođe traje godinama, da, uz pomoć dobrih ljudi, sakupe novac za skupu operaciju. Milica je u ponedeljak, iznenada, preminula u Beogradu, samo dan pošto >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << se vratila iz Bajine Bašte.

Godinama se, još od 2000. kada su lekari užičke bolnice otkrili da Milica ima uvećano srce, da boluje od tzv. dilatacione kardiomiopatije, devojčica, devojka iz Bajine Bašte hrabro nosila sa teškom bolešću. U prošlu subotu bila je u Bajinoj Bašti, na veselju, ispraćaju svog brata u vojsku.

- Bila je vesela, raspoložena, živahna, ništa, ama baš ništa nije slutilo na najgore. Posle veselja, vratila se u Beograd, na Poljoprivredni fakultet, u ponedeljak stigla je strašna vest - prepričavali su juče rođaci Đokovića tešku tragediju koja je snašla ovu porodicu.

Milica je juče sahranjena na Gradskom groblju u Bajinoj Bašti. Do večne kuće hrabru devojku ispratio je čitav grad. U povorci bilo je mnogo onih dobrih ljudi koji su prethodnih godina, meseci odvajali koliko su mogli da pomognu da Milica ode u Austriju na operaciju... Mnogo Miličinih drugara iz odeljenja Tehničke škole u Bajinoj Bašti, koji su prošle i pretprošle godine, organizovali dobrotvorni koncert sa kog je sav prihod bio namenjen za operaciju njihove drugarice...

- A tako smo se svi nadali, toliko je puno života u njoj bilo... Toliko se Milica, sad pošto je otišla u Beograd da studira, radovala svakom dolasku u Bajinu Baštu, a mi svakom novom susretu s njom. Tako je puna optimizma bila da nijednom nismo pomislili na najgore - pričali su juče u centru grada Miličini drugari iz srednje škole.

Roditelji, brat i sestra, nemi od bola, juče ujutru dočekivali su rodbinu ispred svoje još nezavršene kuće u bajinobaštanskom naselju Višesava.

OD KLINIKE DO KLINIKE

Oboljenje srca Milici su najpre konstatovali lekari užičke Opšte bolnice, 2000. godine. Dve godine kasnije, dijagnoza je potvrđena i na klinici u Tiršovoj ulici u Beogradu. Od tada, Đokovićima, koji su sa Milicom krenuli od bolnice do bolnice, od klinike do klinike, bilo je jasno da je teška operacija, odnosno transplantacija srca u Austriji, jedini izlaz. Počeli su bitku za sakupljanje novca, poslednjih meseci, kada su potrebnu sumu gotovo prikupili, očekivali su poziv iz Austrije, koji je trebalo da stigne najkasnije za narednih nekoliko meseci.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.