Izvor: B92, 08.Apr.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slovenac preplivao Amazon

Ljubljana -- Slovenački maratonac u plivanju Martin Strel prvi je čovek koji je preplivao celu dužinu reke Amazon.

On je time postavio novi rekord u dugom plivanju, pošto je za 66 dana preplivao 5.265 kilometara. Kako javlja BBC, pedesetdvogodišnji Strel je poduhvat završio četiri dana ranije nego sto je planirano, kod brazilskog grada Belema. Dnevno je prelazio oko 80 kilometara. Na kraju maratona je patio od vrtoglavice, mučnine i sunčanice, ali kako je rekao, najgori >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << trenuci su bili kada od bolova nije mogao sam da izađe iz vode.

Inače, Martin Strel je do sada preplivao ceo Dunav, Misisipi i Jang-ce. Iz Ginisove knjige rekorda je saopšteno da će im biti potrebno nekoliko nedelja da potvrde novi rekord.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.