Slani rolat

Izvor: Mondo, 26.Dec.2018, 03:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Slani rolat

Super recept za slani rolat koji se lako pravi!

Evo zgodnog prazničnog recepta: ukusan je i lepo izgleda, a lako se pravi.

Sastojci:

Kora

100 grama putera

Pola kilograma spanaća ili blitve

Četiri jaja

100 grama brašna

Fil

250 grama krem-sira

Dve pavlake

250 grama šunke

Soli po ukusu

Priprema:

Na puteru kratko >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << dinstajte spanać, dok ne omekša, pa malo posolite.

Odvojite žumanca od belanaca, pa posebno umutite, spojite lagano mešajući drvenom varjačom, pa polako dodajte brašno, a zatim i iseckan i prohlađen spanać.

Dobijenu smesu sipajte u pleh, na papir za pečenje, pa pecite na srednjoj temperaturi dok ne porumeni. Zatim izvadite na mokru krpu, pa uvijte u rolat i ostavite da se prohladi. (*Ne brinite ako kora loše izgleda ili se cepa, pošto će je fil držati "u komadu".)

U dubljoj posudi umutite krem-sir i pavlaku. Odvojite tri kašike, a u ostatak dodajte iseckanu šunku, Pažljivo otvorite koru, i namažite je smesom u kojoj je šunka, pa je ponovo uvijte u rolat,

Rolat spolja premažite krem-sirom i pavlakom i pospite rendanim kačkavaljem.

Imate li i vi neki dobar recept za slani rolat?

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.