Izvor: Luftika.rs, 29.Mar.2024, 14:40

Skup protiv blokade Filozofskog fakulteta, ostavljene knjige i najavljena tribina o slobodi govora

Skup profesora i studenata Filozofskog fakulteta u Novom Sadu zbog blokade završen je nakon pola sata, a za ponedeljak su najavili naredne korake.
Okupljenima su se obratili profesori na fakultetu, dekanica Filozofskog fakulteta Ivana Živančević Sekeruš i dekanica Prirodno-matematičkog fakulteta Milica Pavkov Hrvojević, piše 021.rs.
Profesori su istakli da ne planiraju da reaguju na provokacije mladih koji blokiraju fakultet, a za ponedeljak najavili tribinu o slobodi govora, koja će se održati na stepenicama ispred Rektorata.
Na kraju okupljanja mladima unutar fakulteta su ostavili knjige “da ih prelistaju za vikend”, a koje se tiču slobode govora, mišljenja, autoritarnog i autoritativnog režima.
Povod...

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.