Izvor: B92, 05.Mar.2006, 13:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Škola socijalnih veština

Beograd -- Beograđani imaju priliku da postanu polaznici škole u kojoj će učiti iskreno i spontano komuniciranje i nenasilno rešavanje konflikata.

Građani koji su spremni da rade na sebi i žele da poboljšaju odnose u svakodnevnom životu jednu od prilika imaće u centru za obrazovanje Đuro Salaj, gde od 11. marta počinje škola socijalnih veština. Škola će trajati četiri meseca, a predavanja, ili bolje reći radionice, održavaće se jednom nedeljno.

Po >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << završetku programa učesnici, koji mogu biti bilo koje životne dobi, dobijaju sertifikat. Jedan od predavača na ovom kursu je i Neda Mirilović, specijalni pedagog i psihodramski terapeut. Ona kaže da će veština komunikacije biti jedna od glavnih tema škole, kako da aktivno slušamo, kako da razumemo druge i kako da ih prihvatimo.

"Takođe ćemo raditi na tome kako uz pomoć komunikacijskih veština koje smo stekli ili razvili na nenasilan i konstruktivan način razrešavamo konflikte. Konflikti jesu nešto sa čime se mi susrećemo svaki dan i treba znati kako ih sprečiti. U školi ćemo se baviti i samim konfliktima, kako ono nastaju kako se razvijaju, kako eskaliraju i kako da na vreme zaustavimo njihovu eskalaciju", kaže ona.

Neda Mirilović kaže i da će radionice biti organizovane tako da se kroz igru i akciju uče važne životne veštine: "Radiće se u grupi. Predavači će imati više facilitatorsku ulogu, grupa će produkovati svoja znanja i od toga će se stvarati nove teorije možda jednog dana. Znači, radiće se dosta igrovno, radiće se veselo, koristiće se psihodramske tehnike i koristiće se mala teorijska predavanja koja će biti uvod u neke aktivnosti koje će grupa zajedno raditi, uglavnom će grupa stvarati".

Informacije o školi socijalnih veština na www.djurosalaj.co.yu.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.