Izvor: Luftika.rs, 27.Mar.2024, 15:06

Skandal u Sarajevu – u bureku sa junećim mesom pronađen DNK svinjetine

Deo sarajevskih medija pod oznakom “skandalozno” preneo je danas (27. mart) saopštenje Federalnog veterinarskog inspektorata na području Kantona Sarajevo o nalazu nadzora izvršenog krajem prošle godine u pekari “Manja” u Vogošću, u kojem se tvrdi da je u bureku sa junećim mesom pronađen DNK trag svinjetine.
Kako se navodi, prilikom inspekcijske kontrole u pekari „Manja“ u Vogošći utvrđeno je da je deklarisani “burek mini zaleđeno” s nadevom od junećeg mesa ima prisustvo svinjske DNK.
U pekari „Manja“ Vogošća je u toku redovni inspekcijski nadzor Federalnog veterinarskog inspektorata na području Kantona Sarajevo. Kako su naveli iz te ustanove, prilikom inspekcijske kontrole zatečeno je da je deklarisani...

Nastavak na Luftika.rs...






Povezane vesti

Inspekcija imala pune ruke posla u pekari “Manja” u Vogošći: Pronađeni tragovi svinjetine u junećem bureku

Izvor: Blic, 27.Mar.2024

U pekari "Manja" Vogošća obavljen je inspekcijski nadzor Federalnog veterinarskog inspektorata.

Nastavak na Blic...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.