Širi nego duži

Izvor: Mondo, 06.Jul.2015, 18:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Širi nego duži

U jednom konkretnom slučaju, ovo je najveći kompliment koji muškarac može da dobije...

Foto: Guliver/Getty images/Thinkstock

  Dimenzije penisa važnije su muškarcima nego ženama, zaključak je nove studije tokom koje su naučnici analizirali rezultate istraživanja o seksualnom ponašanju koja su sprovođena tokom poslednjih 60 godina.

Oko 90 odsto žena radije bi da njihov partner ima veći obim penisa, dok im dužina gotovo uopšte nije >> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << važna. Ono što bi muškarce trebalo da ohrabri je i to što se ispostavilo da je 85 odsto žena više nego zadovoljno dimenzijama penisa svog partnera, dok je sopstvenom muškošću zadovoljno svega 55 odsto muškaraca. Brojevi, dakle, jasno govore da muškarci ne bi trebalo da se opterećuju ovim "problemom".

Koliki je penis prosečnog muškarca u erekciji?

Prosečna veličina penisa u erekciji je između 13,9 i 15,7 centimetara, dok se obim kreće između 11,9 i 12,9 centimetara.

Ova studija kou su sprovela dvojica britanskih naučnika analizira rezultate više od 50 međunarodnih istraživanja koja su se, između ostalog, bavila i pitanjem veličine penisa od 1942. godine do danas.

"Pitanje seksualne privlačnosti suviše je kompleksno da bi se moglo svesti na nešto kao što su brojevi, ali naučni podaci kojima baratamo ukazuju da su dimenzije penisa prilično nisko na listi ženskih prioriteta, mnogo, mnogo ispod karakternih osobina i fizičkog izgleda u onom najopštijem smislu", navodi se u studiji.

Ova studija razvejala je i još poneki mit o penisu. Recimo, često predubeđenje da dimenzije penisa zavise od rase nije naučno utemeljeno.

Interesantno je i da je takozvani sindrom malog penisa mnogo češći kod muškaraca koji imaju penis prosečne veličine nego među onima koji bi možda i imali objektivnih razloga za brigu. Istraživanja pokazuju da svoj penis "vrlo malim" smatra oko 12 odsto muškaraca, dok se stanje koje je u medicini poznato kao "mikropenis" javalja u svega 0,6 odsto slučajeva, piše Live Science.

Do ovako iskrivljenog shvatanja stvarnosti najčešće dolazi kad muškarac ne preraste tinejdžerske komplekse koje stekne tokom dečačkih "merenja" sa drugarima, ali i kad osoba nije u stanju da racionalizuje porno filmove i prihvati činjenicu da oni nemaju veze sa realnošću.

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.