Siguran posao i plata od 2.000 €: Fakultet gde svi upadnu na budžet, traje 3 godine, a retko ko ga upisuje

Izvor: Luftika.rs, 24.Mar.2024, 09:05

Siguran posao i plata od 2.000 €: Fakultet gde svi upadnu na budžet, traje 3 godine, a retko ko ga upisuje

Polako se bliži velika matura, a verovatno će se, kao i svake godine, većina svršenih srednjoškolaca opredeliti za neke od popularnih fakulteta, poput Fakulteta organizacionih nauka, ili Elektrotehničkog fakulteta. Oni kojima finasijska situacija to dozvoljava, najčešće se opredeljuju za privatne visokoškolske ustanove koje školuju programere i IT menadžere. Retko ko od njih razmišlja o trogodišnjim studijama, koje obezbeđuju siguran posao i dobru platu, kao što je to Mašinski fakultet u Beogradu.
Posebno je značajno mašinsko inženjerstvo,jer se za polaznicima tog smera otimaju kompanije još tokom druge godine studija. Ipak, njih nema dovoljno, iako plata mašinskog inženjera iznosi više od 260.000 dinara.
Mašinski...

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.