Izvor: Luftika.rs, 11.Apr.2024, 13:48

Sever Norveške traži od Evropske komisije da dan traje 26 sati

Najseverniji region Norveške Finmark zatražio je od Evropske komisije da odobri uspostavljanje vremenske zone sa 26-časovnim danom, preneli su lokalni mediji.
Lokalne vlasti navode da ovaj zahtev koji je promovisala gradonačelnica Vadsoa, gradića u Arktičkom krugu u blizini ruske granice, koji mnogi smatraju bizarnim, ima za cilj da unapredi lokalne vrednosti, poveća vreme posvećeno porodici i privuče nove stanovnike u region, prenosi portal Politiko.
U svom pismu Evropskoj komisiji, koja je potvrdila da je primila zahtev, lokalne vlasti u regionu Finmark traže da EK naloži norveškim vlastima da odobre stvaranje vremenske zone sa 26-časovnim danom umesto 24-časovnog.
– Nismo mnogo razmišljali kako bi nove...

Nastavak na Luftika.rs...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.