Selo kod Blaca odsečeno od sveta

Izvor: Glas javnosti, 04.Mar.2010, 14:20   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Selo kod Blaca odsečeno od sveta

BLACE - Stanovnici 15 kuća u selu Čungula kod Blaca već dve nedelje su odsečeni od sveta jer je nabujala rečica odnela improvizovani prelaz. U tom zaseoku ima dosta starih i bolesnih koje ne mogu da prebace do bolnice.

Prema rečima Radivoja Nedeljkovića (49) iz ovog zaseoka meštani na drugu stranu reke mogu da pređu samo pešice i to preko brvna.

- Na ovom mestu su bila dva propusta za protok vode koji su bili poravnati šljunkom. Preko takve improvizovane ćuprije >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << smo prelazili vozilima. Dosta nas ima njive sa druge strane reke, a tu je i prodavnica. To trenutno nije veliki problem koliko situacija sa starim i bolesnim koje ne možemo da prebacimo do bolnice - kaže Nedeljković i dodaje da je njegov otac pre izvesnog vremena imao operaciju kada su mu ugradili četiri bajpasa a ne može da ga odvede na kontrolu jer ni jedno vozilo ne može da pređe reku.

Vozila sa obe strane reke

Meštani pričaju da su njihova vozila ostala sa obe strane reke u zavisnosti od toga gde su se zatekli kada je voda odnela improvizovani prelaz. Kažu da neće moći da prelaze reku ni kada se nivo vode smanji jer je bujica odnela deo puta sa obe strane i pomerila betonske propuste.

- Svakog proleća voda ošteti put, ali nikada ovako. Bujica je navukla panjeve koji su potpuno uništili prelaz pa je sada potrebno obaviti ozbiljan posao kako bi se sve dovelo u red. To, međutim, nije rešenje i mislim da je krajnje vreme da opština ovde izgradi pravi most kako bi zauvek rešili problem - priča Milojević.

Meštani pričaju da su se obratili za pomoć nadležnima u opštini Blace, gde su im obećali da će rešiti problem. Ukoliko se, međutim, ne izgradi pravi most, to rešenje će trajati samo do sledećeg proleća.

Nastavak na Glas javnosti...






Pročitaj ovu vest iz drugih izvora:
Povezane vesti

Odsečeni od celog sveta

Izvor: Kurir, 04.Mar.2010

BLACE - Stanovnici 15 kuća jednog zaseoka u selu Čungula kod Blaca već 15 dana su odsečeni od sveta. Naime, nabujala rečica odnela je improvizovani prelaz, jedinu vezu sa svetom. U tom zaseoku ima dosta starih i bolesnih koje porodica i komšije ne mogu da prebace do bolnice. Prema rečima Radivoja...

Nastavak na Kurir...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.