Seks i masturbacija olakšavaju stresne zadatke

Izvor: S media, 28.Okt.2010, 14:49   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Seks i masturbacija olakšavaju stresne zadatke

Nervozni ste pre ispita ili predstavljanja projekta na poslu? Možete se umiriti seksom ili masturbacijom, savetuju australijski naučnici.

Australijsko istraživanje u kojem je učestvovalo 150 ljudi otkrilo je da seks pomaže u stresnim situacijama. Ako nemate partnera ili partnerku, isti učinak imaće i masturbacija.

Tokom seksa ili masturbacije organizam ispušta koktel hormona koji umiruju telo, a samim tim ublažavaju stres i nervozu. To pomaže čoveku da se smiri >> Pročitaj celu vest na sajtu S media << i fokusira na zadatak koji treba da obavi bez nervoze.

Ispitanici u istraživanju nadzirani su tokom dva meseca. Bili su podeljeni u dve grupe – jedna je praktikovala seks ili masturbaciju, a druga nije činila ništa od navedenog. Uočeno je da se ispitanici iz grupe koja je praktikovala seks ili masturbaciju bolje nose sa stresnim situacijama poput javnog nastupa, predstavljanja projekta ili ispita.

Nastavak na S media...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta S media. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta S media. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.