Saša Matić: Ne planiramo više dece

Izvor: Story, 01.Nov.2015, 23:10   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Saša Matić: Ne planiramo više dece

Folk pevač Saša Matić priča o načinu na koji funkcioniše njegov brak, kaže da od ćerki ne očekuje da krenu njegovim stopama, ali ističe i to da je u potpunosti srećan pa u svom životu ništa ne bi menjao

Foto: Dejan Milićević, Petar Đorđević

 Porodični mir i sklad koji je izgradio sa suprugom Anđom (38), jednom odnaših najboljih i najpopularnijih folk pevača Saši Matiću (37) čini bazu iz koje kreće u poslovne izazove. Baš tu, u svom domu i kraj >> Pročitaj celu vest na sajtu Story << naslednica Aleksandre (12) i Tare (8) nastala je i inspiracija za nove pesme koje je pre desetak dana objavio na svom šestom po redu albumu.

Iako je stalno na putu, i to mu prija jer ga uz sreću familije kompletnim čini i profesionalno zadovoljstvo.

Story: Koliko vam nedostaje porodica s obzirom na to da ste često odsutni od kuće?

- To je ustaljena šema jer svako od nas ima svoje obaveze. Kada smo na okupu supruga, ćerke i ja, trudim se da im posvetim kvaliteno vreme koliko god je to moguće. Danas sam na primer ustao i izleteo iz kuće.

Story: Ove godine supruga i vi proslavili ste dvanaest godina braka. Šta je tajna vaše skladne veze?

- Funkcionišemo, nema tu bog zna kakvog obrazloženja. Nekada se šalim i kažem da je tajna možda u tome da se malo viđamo. Nema tu nikakvih problema, sve nam je super.

Story: Planirate li proširenje porodice? Želite li možda sina?

- Ne, ne planiramo još dece.

Story: Važite za nekoga ko je realan i svima govori ono što misli. Kako reaguje vaše okruženje kada ćerkama otvoreno kažete da nisu talentovane za muziku i da ne treba da pevaju?

- One vole da slušaju muziku, ali da bi se bavile mojim poslom, trebalo je da su tu ljubav pokažu od malih nogu. Deci ne možeš ništa da nametneš. Ne mislim da po svaku cenu treba da pohađaju Muzičku akademiju i sviraju klavir zato što im se tata zime bavi. Nisam takav tip, ali u jedino sam siguran. Završiće dobre škole, to im je zadatak a čime će se baviti u životu, biće njihova odluka.

Story: Jeste li zadovoljni i želite li nešto da promenite?

- Za sada ne. Rećiću kada dođe vreme za promene.

Story: Jeste li srećan čovek?

- Naravno! Samo da potraje.

Story: Kako vidite sebe u budućnosti, čini se da ste promenili način razmišljanja i odnosa prema karijeri, ali i životu uopšte?

- Karijeru gradim tako da moje pesme traju, a želja mi je da ono što radim bude kvalitetno, tako da i za dvadeset ili trideset godina snimam i jednako kao i danas publici nudim najbolje. Nastaviću da se bavim i  komponovanjem. Naravno, ne želim ni da zapostavim ni koncertnu karijeru.

Story: Nakon pet godina pauze objavili ste album. Jeste li  zadovoljni svim pesmama?

- Ima već desetak dana kako je izašao album i reakcije su odlične pa sam veoma zadovoljan. Jedva sam čekao da osetim puls publike. Moj sud je važan, ali je bitnije šta publika kaže. Odavno nisam imao bolji CD.

Story: Da li ste i vi komponovali neke pesme?

- Napisao sam More tuge za duetsku pesmu sa Severinom. A ima i jedna balada koju ću snimiti najverovatnije na sledećem albumu. Za ovaj nisam stigao. Znate kako to ide, vodoinstalater svima stigne da popravi kvar, osim sebi.

Story: Šta vas ispunjava?

- Ako imam dobru inspiraciju onda se trudim da se posvetim komponovanju. Ovih dana mi je sve super i potaman, pun sam energije i ništa mi nije teško.

Razgovarala: Ksenija Konić

Nastavak na Story...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Story. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Story. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.