Izvor: Glas javnosti, Beta, 18.Jul.2009, 13:15   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Sa „bubamarom“ kao sa ženom

Diplomirani ekonomista Milenko Panić Tvigi iz Klubaca kod Loznice autentični je hedonista. Istinski uživa u životu i kako tvrdi, uspeva da postigne antički ideal - sklad tela i duha. Milenko se pre dve godine učlanio i u beogradsku Asocijaciju autentičnih hedonista, čije se aktivnosti odvijaju pod sloganom „Hedonizam jača organizam“. Godine su za njega relativna stvar, jer je ubeđen da postoje starci u dvadesetoj, ali i mladići u pedesetoj godini života.

- Trudim se da >> Pročitaj celu vest na sajtu Glas javnosti << budem u ovoj drugoj kategoriji i zasad mi to polazi za rukom - samouveren je Tvigi.

Radno mesto programera u lozničkoj filijali Nacionalne službe zapošljavanja psihički je naporno, pre svega zbog svakodnevnog rada sa nezadovoljnim ljudima koji od njega traže posao. Milenko sa nagomilanim stresom lako izlazi na kraj upravo zahvaljujući brojnim aktivnostima kojima ispunjava slobodno vreme. Svoje hobije Tvigi razvrstava u dve kategorije - ekologiju tela i ekologiju duše. Baveći se ekologijom tela, Panić vreme provodi igrajući mali fudbal i košarku, vozeći bicikl i žonglirajući fudbalskom loptom... Dušu, s druge strane, oplemenjuje učenjem stranih jezika, bavljenjem aforizmima, grafitima, vicevima...

Među Lozničanima Milenko je ipak najpoznatiji po neumornom „pimplanju“ lopte, veštini kojom već godinama zabavlja publiku na brojnim terenima širom zemlje. Pritom objašnjava da sa „bubamarom“ treba postupati kao sa ženom: ako hoćete da vas sluša, morate da je mazite i pazite. A, treba verovati na reč čoveku koji bez problema može da pimpla loptu čitavih deset časova i 37 minuta, a da ona, pri tom, nijednom ne dodirne zemlju. Ovim neobičnim hobijem počeo je da se bavi pre 25 godina, pošto se, kao izraziti individualac, slabo uklapao u kolektivnu igru kakav je fudbal. Među brojnim nastupima pamtiće žongliranje na oproštajnoj utakmici Dragana Stojkovića Piksija, na niškom Čairu 2001. godine. Milenko govori engleski, francuski, italijanski i ruski jezik, a svojevremeno je bio i predsednik Saveza esperantista Srbije. To mu, uz prikupljanje aforizama, viceva i grafita, služi za ekologiju duše. U glavi mu „stoji“ 5.000 aforizama...

I u jednom od televizijskih šou programa Tvigi će uskoro predstaviti svoje žonglerske veštine, istovremeno pričajući aforizme i viceve. Ukoliko žiri dozvoli, otpevaće i refren popularne pesme „Kafu mi draga ispeci“ na esperantu, a želja mu je i da pokaže svoje umeće imitiranja sportskih komentatora - Mladena Delića i Ivana Tomića.

Ovaj neumorni čovek, večiti optimista, otvorio je i profil na Fejsbuku, na kom postoji i klub obožavalaca njegovog lika sa 115 fanova.

Nastavak na Glas javnosti...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Glas javnosti. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Glas javnosti. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.