STARE STVARI, NOVI DOM

Izvor: Kurir, 26.Nov.2011, 09:59   (ažurirano 02.Apr.2020.)

STARE STVARI, NOVI DOM

Niste zadovoljni prostorom u kojem živite, odnosno svesni ste da je vreme za neke promene u domu, ali nemate sredstava za veće finansijsko ulaganje? Zahvaljujući pametnim i jeftinim idejama koje vam donosimo, konačno se možete ...

Budite kreativni!

Niste zadovoljni prostorom u kojem živite, odnosno svesni ste da je vreme za neke promene u domu, ali nemate sredstava za veće finansijsko ulaganje? Zahvaljujući pametnim i jeftinim idejama koje vam donosimo, >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir << konačno se možete baciti na posao.

Hodnik

Prvo što vaši gosti vide pri ulasku u stan je hodnik, zbog čega on mora izgledati reprezentativno. Zato sve cipele koje ostavljate na ulazu stavite u cipelarnik, a na ormarić (ako ga imate) stavite lampu koja će prostoriji dati dašak sofisticiranosti. Pobrinite se da gosti imaju gde da okače jakne i kapute, a ne bi bilo loše ni da na zidove stavite nekoliko lepih slika.

Dnevni boravak

Više ne možete da podnesete da dnevni boravak, u kom bi trebalo da se osećate udobno i prijatno, izgleda kao okupljalište penzionera u staračkom domu? Ništa nije nepopravljivo! Pre svega, obratite pažnju na zidove. Pošto trenutno nije vreme za krečenje, razmislite o tome da postojeće slike zamenite nekim novim i vedrijim. Ako imate parket, operite ga i izglancajte dok ne zablista, a tepih temeljno očistite. Operite i prozore kako biste imali više svetla, a ako su zavese dotrajale, po mnogim prodavnicama (a i u kineskom tržnom centru) možete da pronađete neke jeftine, a lepe, u nekoj vedroj boji koja vam odgovara.

Sledeće što možete da uradite jeste da razmestite nameštaj tako da prostorija bude prohodnija, ali vodite računa da „glavno okupljalište“ ukućana bude prijatno i ne previše udaljeno. Ako i dalje osećate da prostorija nije dovoljno topla, na jedan zid ugradite policu i na nju složite knjige i pokoju mirisnu sveću.

Kupatilo

I ovo je mesto koje možete učiniti jednako atraktivnim kao i ostale prostorije u stanu. Ako su kozmetički preparati, fenovi, pegle za kosu, češljevi i ostali dodaci potrebni za svakodnevno sređivanje razbacani svuda, vreme je da nabavite toaletni ormarić i da ih složite na jedno mesto. Ne samo da će neophodne sitnice biti lako dostupne, nego ćete prostoriju učiniti i prostranijom. Za dašak kreativnosti, neka peškiri i čašica u kojoj držite četkice za zube budu u istoj boji, koja se slaže sa celokupnim enterijerom.

Spavaća soba

Iako se nalazi na kraju ovog članka, spavaća soba nikako nije poslednja na listi prioriteta. Ako vam je dosadio postojeći izgled ove sobe, najjeftiniji način da joj podarite novi izgled je da premestite nameštaj. Ne samo da ćete postati svežija i drugačija, nego nećete potrošiti ni dinara.

Ono u šta treba da uložite je neka lepa posteljina i prekrivač u istom dezenu, jer ako je sve u istoj nijansi, stvorićete utisak većeg i prostranijeg kreveta. Na noćni ormarić stavite lampu, uz koju će vam uveče biti gušt da pročitate nekoliko stranica knjige. Što se zavesa tiče, bilo bi poželjno da bojom odgovaraju posteljini, a razmislite i o izbacivanju porodičnih portreta iz ove prostorije. Spavaća soba je intimno mesto, a osećaj da vas neko gleda nije baš prijatan.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

Obnovite dom bez kupovine novih stvari

Izvor: S media, 26.Nov.2011

Niste zadovoljni prostorom u kojem živite, odnosno svesni ste da je vreme za neke promene u domu, ali nemate sredstava za veće finansijsko ulaganje? Zahvaljujući pametnim i jeftinim idejama, konačno se možete baciti na posao.

Nastavak na S media...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.