ŠTA KAD MALIŠANI GLUME PLAČ?

Izvor: Kurir, 15.Sep.2011, 09:41   (ažurirano 02.Apr.2020.)

ŠTA KAD MALIŠANI GLUME PLAČ?

Možeš da cmizdriš do sutra! Glumljenje plača kod dece pojava je koja užasno iritira sve roditelje. Ali ovome možete stati na kraj!

Možeš da cmizdriš do sutra!

Glumljenje plača kod dece pojava je koja užasno iritira sve roditelje. Ali ovome možete stati na kraj!

Prvo što treba da uradite je da mališanu nikada, ali nikada ne pokažete da vam njegovo zapomaganje, urlanje i foliranje smeta. Najbolja reakcija je upravo - izostanak reakcije. >> Pročitaj celu vest na sajtu Kurir <<

Stručnjaci tvrde da svako ponašanje koje uvek privuče pažnju roditelja ima tendenciju da bude još izraženije. Ukoliko primetite da vaše dete upravo na ovaj način vama manipuliše i reagujete tako što ga odmah kaznite ili pak sasvim popustite njegovim željama, faza glumljenja plača će se nastaviti, a vi ćete sve više gubiti mogućnost da prekinete ovu lošu naviku.

Zato psiholozi savetuju da se u trenutku kad se takvo ponašanje uoči, pažnja roditelja odmah preusmeri na nešto drugo, pa makar to značilo i da nakratko izađete iz prostorije. Reakcija deteta će se u narednih nekoliko dana verovatno ponavljati i možda postati nepodnošljiva, ali ukoliko želite da prestane s tim, ni slučajno ne smete popustiti. To je jedini način da na kraju nesnosne sedmice (a možda i dve) dete konačno shvati da njegove vešte manipulacije kod vas više nemaju prolaz.

Nastavak na Kurir...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.