SSSR JE RAZVIJAO LASERSKI TENK: Evo kakve su šanse da ga Rusija dovrši i upotrebi u ratu! VIDEO

Izvor: Kurir, 23.Maj.2022, 18:00

SSSR JE RAZVIJAO LASERSKI TENK: Evo kakve su šanse da ga Rusija dovrši i upotrebi u ratu! VIDEO

Pred kraj Hladnog rata, Sovjetski Savez je počeo da eksperimentiše sa idejom da postavi tenk opremljen laserom koji bi mogao da zaslepi sisteme ciljanja ulaznih balističkih projektila ili vozila. Na kraju, napravljena su dva prototipa laserskog naoružanja 1K17 Sžatie, u prevodu „Kompresija“, iako nisu bili gotovi sve dok Sovjetski Savez nije pao i nije ga zamenila nova vlada Ruske Federacije.

Nastavak na Kurir...






Povezane vesti

SSSR JE RAZVIJAO LASERSKI TENK: Evo kakve su šanse da ga Rusija dovrši i upotrebi u ratu! (VIDEO)

Izvor: SrbijaDanas.com, 23.Maj.2022

Pred kraj Hladnog rata, Sovjetski Savez je počeo da eksperimentiše sa idejom da postavi tenk opremljen laserom koji bi mogao da zaslepi sisteme ciljanja ulaznih balističkih projektila ili vozila..Na kraju, napravljena su dva prototipa laserskog naoružanja 1K17 Sžatie, u prevodu „Kompresija“,...

Nastavak na SrbijaDanas.com...

Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Kurir. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Kurir. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.