SEKSI SNOVI Šta znače i zbog čega ne morate da ih se stidite?

Izvor: 24sata, 26.Okt.2014, 21:14   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SEKSI SNOVI Šta znače i zbog čega ne morate da ih se stidite?

Seks sa koleginicom, flert sa bratom tvoga supruga, strastveno ljubljenje sa bivšom... svima to "dođe u san", niste jedini, a psiholozi su dali objašnjenje.

San o seksualnom odnosu sa osobom istog pola, jedan je od najčešćih, pokazala su istraživanja. Naučnici tvrde da ovaj san nema nikakve veze sa seksualnim sklonostima osobe koja je ovo sanjala, već, uglavnom, dolaze kao posledica snažne emocionalne povezanosti koje imamo sa prijateljima istog pola, piše mondo.rs
>> Pročitaj celu vest na sajtu 24sata << />
Kada ti u san ušeta bivši ili bivša i sve se završi "vruće", to ne znači da i dalje nisi preboleo osobu sa kojom si bio u vezi. To je samo način na koji naš mozak obrađuje prošle uspomene. Takođe, ovo sanjaju i usamljene osobe, one koje nakon raskida ili razvoda, nisu ostvarile novu vezu. Još jedan razlog može da ti dovede bivšu ljubav u san - nedavni susret.

Snovi u kojima imaš seks kakav te u stvarnosti uopšte ne privlači, često govori o tvom osećanju prema osobi sa kojom u snu to radiš. Nakon svađe, na primer, sanjaju se ovakvi snovi u kojima grubim ili neželjenim seksom iskazujemo bes prema toj osobi.

A šta znači seks sa "zabranjenom" osobom - bliskim rođakom, devojkom ortaka, i slično? Ne znači da si potajno zaljubljen u tu osobu, već da te privlači sve što ti je onemogućeno. Dakle, takav san je proizvod tvoje radoznalosti.

Seks sa nepoznatom osobom u snu imaju usamljeni, ali i oni koji nisu zadovoljni braku ili vezi u kojoj su sada. Isto znače i snovi u kojima vodiš ljubav sa čuvenim glumcem, pevačicom, sportistom, ili učestvuješ u grupnom seksu.

San o seksu na čudnom mestu bi mogao da govori o tome da se bojite svojih želja, eventualnog riskantnog ponašanja. Da niste, možda, prevarili partnera?

Nastavak na 24sata...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta 24sata. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta 24sata. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.