Izvor: B92, 07.Dec.2008, 02:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

SAD: Božićna groznica već počela

Beograd -- U SAD je održano predbožićno takmičenje u pakovanju poklona. Pobednik odneo nagradu od 10 hiljada dolara.

Božićna groznica već trese Sjedinjene Američke Države. Svi su u potrazi za što lepšim poklonima, ali i za onima koji bi im te poklone što lepše upakovali. Upravo je ovo vreme idealno i za održavanje takmičenja u tome ko to radi najbolje.

Alton Dulejni, koji poklone umotava u Kejtinoj knjižari, pobedio je sedmoro iskusnih takmičara na 12. >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << takmičenju najtalentovanijih i osvojio 10 hiljada dolara.

"Šta ću sa novcem? Kupiću lepe poklone za za ljude koji mi znače i verovatno ću sebi priuštiti spa tretman da se opustim posle svega", kaže Alton.

Takmičinje nije lako, kako se to u pvi mah čini.

Takmičarima ne samo da se daju predmeti oštrih ivica koje treba da uviju, kao što su na primer, dečji klavir, posude nepravilnih oblika, golf palice, već sve to moraju da urade brzo, elegantno, koristeći trake i mašne.

"Takmičarima se na prvom mestu ocenjuje tehnika, pojava i brzina. Ta tri elementa su ključ, po kojem određujemo ko je pobednik, odnosno ko je najtalentovaniji u tome”, objasnila je sudija Vanda Ven.

Pobednik Dulejni rekao da mu je najvažnije bilo da pokrije čitavu površinu poklona.

Kaže da je vežbao nedeljama, tražio savete i čitao brojne časopise o uvijanju i pakovanju.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.