Izvor: B92, 09.Avg.2007, 12:00   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rođene jednojajčane trojke

Beč -- U austrijskoj pokrajini Vorarlberg, u Feldkirhu, rođene jednojajčane trojke.

Šanse da se iz jednog jajašca razviju tri zdrave bebe su 1:200 miliona. U Feldkirhu je jedna mlada majka na svet donela Ajemi, Kim i Zoe. Majka je 25-godišnja Amerikanka koja živi u Austriji, a porođaj je obavljen u 33. nedelji trudnoće, carskim rezom.

Peter Švercler, šef ginekološkog odeljenja u bolnici Feldkirh, kaže da se nije radilo o veštačkoj oplodnji, već da su >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << devojčice začete na prirodan način. On kaže da se petog ili šestog dana trudnoće zametak razdelio na tri dela. Ta pojava moguća je kao posledica delovanja lekova, mehaničkih uticaja ili zračenja, posle čega se trudnoća obično prekida, a ćelije odumiru. Međutim, u pomenutom slučaju trudnoća se normalno odvijala.

Švaercler kaže da je senzacija činjenica da je trudnoća tekla bez komplikacija do 33. nedelje. "Opasnost deformacija je u takvim slučajevima veoma visoka, ali kod tri novorođene devojčice nismo otkrili ništa nenormalno", izjavio je on.

Bebe su na odeljenju intenzivne nege, gde lekari prate njihov razvoj, prenose agencije.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.