Izvor: Luftika.rs, 02.Jun.2023, 08:31

Rođena u zatvoru, majka je napustila, odrasla u siromaštvu, a sada ide na Harvard

Devojka iz Teksasa Aurora Skaj Kastner pre 18 godina rođena je u zatvoru okruga Galveston, a prošle nedelje maturirala je u srednjoj školi Conroe kao jedna od najboljih učenica generacije te je primljena na Harvard.
Kako piše portal The Courier, Aurora je u uvodu eseja za prijavu na Harvard napisala: „Rođena sam u zatvoru.“
Na prestižnom univerzitetu planira da studira pravo, piše Index.
Odgajao ju je samo otac Svoju prošlost ne planira da skriva. Nakon rođenja u zatvoru >> Pročitaj celu vest na sajtu Luftika.rs << njen otac, koji ima bipolarni poremećaj, preuzeo je brigu o njoj kao samohrani roditelj, a majka ni nakon izlaska iz zatvora nije bila uključena u njen život.

Tokom detinjstva često je menjala mesto prebivališta, ali je ostala unutar okruga Montgomeri. Učitelji su videli potencijal u njoj.
Sudelovala je u projektu u kojem se učenici povezuju s mentorima u školovanju. Njena mentorika bila je Mona Hambi.
– Dobila sam dokument o njoj. Njena junakinja bila je Rosa Parks, omiljena hrana bili su joj takosi iz Dairy Queena i volela je da čita. Pomislila sam da zvuči kao bistra devojčica. I danas imam taj papir – rekla je Mona.
Dodala je da je osetila da Aurora treba ne samo vodiča za školske aktivnosti već i u privatnom životu.
Obišla je univerzitete prošle godine
Tako joj je pomogla oko odabira naočara, prvog šišanja u salonu…
– Bilo je sasvim drugačije od okruženja u kakvom sam odrastala. Sve što me Mona naučila bilo je vrlo vredno, kao i ono što sam proživela proze nje – rekla je Aurora.

Mona je sa suprugom povela Auroru u obilazak Harvarda u martu 2022. godine kako bi donela odluku da želi tamo da  nastavi školovanje.
Naravno, nakon posete univerzitetu njena želja za odlaskom tamo se pojačala.
Tinejdžerka na maturu došla u pratnji sina (1), drugari je dočekali ovacijama (VIDEO)

Nastavak na Luftika.rs...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Luftika.rs. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Luftika.rs. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.