Izvor: B92, 02.Nov.2008, 18:37   (ažurirano 02.Apr.2020.)

Rodila svoje unuke, i to trojke

Klivlend -- Ne samo da je jedna 56-godišnja žena u SAD rodila trojke, već su tri devojčice koje je donela na svet - njene unuke.

Džejsi Dalenberg iz grada Vuster u američkoj saveznoj državi Ohajo, nosila je bebe kao surogat-majka za njenu ćerku Kim Koseno. Dve potpuno identične, jednojajčane bliznakinje i njihova sestra koja se znatno razlikuje od njih došle su na svet carskim rezum u klivlendskoj Klinici Hilkrest u predgrađu Mejfild Hejts.

Bebe i baka-majka >> Pročitaj celu vest na sajtu B92 << nalaze se pod stalnim lekarskim nadzorom jer su rođene dva meseca pre termina i savaka je bila teška manje od 1.5 kilogramna.

Uprava klinike je saopštila da se bebe i baka uspešno oporavljaju.

Prema rečima zvanične predstavnice za štampu klinike, gospođa Dalenberg je ponudila da bude surogat-majka kad su njena ćerka Kim i zet Džoe čekali na usvajanje jednog deteta.

Par je bio podvrgnut in vitro oplođenju, a zatim su embrioni inplantirani u matericu bake Dalenberg.

Nastavak na B92...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta B92. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta B92. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.