Izvor: Mondo, 22.Dec.2018, 03:00
Riblja čorba

Evo kako da spremite riblju čorbu koja će oduševiti goste!
Recimo da postite, a dolaze vam gosti na ručak? Ribljom čorbom ćete oduševiti čak i one koji imaju malo više iskustva u kuhinji.
Sastojci:
tri glavice crnog luka
šoljica ulja
pola čaše belog vina
čaša soka od paradajza
so
biber
malo sirćeta
suva ljuta paprika
tri kesice začina za riblju čorbu
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
mali komadi rečne mešane ribe (rep i glava) u količini po želji
Priprema:
Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte dok ne postane penast. Dodajte začin za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica. Zatim naspite vodu, stavite komade ribe i ostavite da se kuva.
Kad počne da ključa, sklonite čorbu i dodajte so, biber, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta.
Čorbu probajte da biste proverili da li vam se dopada ukus, da li je dovoljno slana... Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta.
Kako vi spremate riblju čorbu? Pišite nam u komentarima...