Izvor: Mondo, 22.Dec.2018, 03:00

Riblja čorba

Riblja čorba

Evo kako da spremite riblju čorbu koja će oduševiti goste!

Recimo da postite, a dolaze vam gosti na ručak? Ribljom čorbom ćete oduševiti čak i one koji imaju malo više iskustva u kuhinji.

Sastojci: 

tri glavice crnog luka

šoljica ulja

pola čaše belog vina

čaša soka od paradajza

so

biber

malo sirćeta

suva ljuta paprika

tri kesice začina za riblju čorbu
>> Pročitaj celu vest na sajtu Mondo << />
mali komadi rečne mešane ribe (rep i glava) u količini po želji

Priprema:

Crni luk iseckajte sitno ili ga sameljite, stavite na ulje, dodajte čašu vode i dinstajte dok ne postane penast. Dodajte začin za riblju čorbu i dobro promešajte da ne bude grudvica. Zatim naspite vodu, stavite komade ribe i ostavite da se kuva.

Kad počne da ključa, sklonite čorbu i dodajte so, biber, sok od paradajza, belo vino, ljutu papriku (celu) i malo sirćeta.

Čorbu probajte da biste proverili da li vam se dopada ukus, da li je dovoljno slana... Stavite je opet na vatru i kuvajte dok ne proključa, pa je sklonite sa šporeta.

Kako vi spremate riblju čorbu? Pišite nam u komentarima...

Nastavak na Mondo...






Napomena: Ova vest je automatizovano (softverski) preuzeta sa sajta Mondo. Nije preneta ručno, niti proverena od strane uredništva portala "Vesti.rs", već je preneta automatski, računajući na savesnost i dobru nameru sajta Mondo. Ukoliko vest (članak) sadrži netačne navode, vređa nekog, ili krši nečija autorska prava - molimo Vas da nas o tome ODMAH obavestite obavestite kako bismo uklonili sporni sadržaj.